Атанас Мерджанов: Трябва ни бюджет, който е по-адекватен

  • 06 октомври 2013 17:40

  • 2321
  • 4
Атанас Мерджанов: Трябва ни бюджет, който е по-адекватен
©

Трябва да се фокусираме върху една част от проблемите, за да бъдат решени поне най-важните от тях. Това каза зам.-председателят на Коалиция за България Атанас Мерджанов, в предаването „Нека говорят“ по БТВ.

Той визира най-вече събираемостта на приходите, на акцизите от Митниците.

"Трябва да се реализира бюджет, който да е по-адекватен на очакванията на хората. По отношение на разходната част това е преди всичко социалната политика, образованието и осъществяването на по-интензивен диалог с местната власт. През последните години диалогът с общините беше занемарен, ние го възстановихме", обясни Мерджанов.

"По-важно е как гражданите приемат това, което правителството прави. То стартира в ситуация на нестабилност и много напрегната обстановка. Всички сме свидетели на гражданските протести и макар да са притихнали, не значи, че обществото се е примирило. Това беше едно тежко изпитание, но правителството оцелявайки реши много социални проблеми", заяви той.

"Когато се определи хоризонт на един премиер от другаде, той се ограничава и не може да свърши работата, за която му е гласувано доверие, Конституцията не позволява да има зависимост на премиера", смята Мерджанов.

„Атака“ се е прицелила в собствени цели и намерения, това си е тяхно право, те са независима партия. Ние като представители на коалиция се стремим да водим диалог с всички политически сили, но не винаги се получава, което е вредно за гражданите, съжали социалистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2321 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.07 | 05:26

4
БСП СА ИКОНОМИЧЕСКА ГРУПИРОВКА ОГЛАВЯВАНА ОТ СТАРЦИ СЪС ВЪЗГЛЕДИ ОТ СТУДЕНАТА ВОЙНА.
АНТИКОМУНИСТ

2013.10.07 | 05:26

3
Гражданите ви псуват до девето коляно , но вие сте седнали на ушите си и не ги чувате !!! Ще ги чуете на следващите избори , това ви го обещавам, но главния манипулатор и демагог --серГЕЙЧО ще продължи да си плете кошницата, а вие редовите гащници ще го отнесете !!!!!

2013.10.07 | 05:25

2
адекватен червен педераст.

2013.10.07 | 04:52

1
tribva vi kyrshym ,tova triabva.

Добави коментар

Водещи новини