Дариткова: БСП защитава интересите на тютюневите компании

  • 04 октомври 2013 08:13

  • 1346
  • 0
Дариткова: БСП защитава интересите на тютюневите компании
©

Добрин Данев от Коалиция за България заяви в сутрешния блок на БНТ по повод изпратените по грешка инструкции от БСП за дебата по Закона за забрана на тютюнопушенето, че това  е обичайна практика, когато излиза в предавания, да получава допълнителна информация.

Има проблем в обществото, трябва да го обсъдим спокойно и да се търси консенсус по него, заяви той.

Това е лошо дежавю. Забраната за тютюнопушене е нещо, към което има съпричастност и на правителството на БСП. Първата подобна забрана е на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. "Атака' са последователни в желанието си да се пуши, но малко по-либерално, докато БСП са нелогични. Неограничаването на пушенето вреди на една здрава нация, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Актрисата Енерстина Шинова заяви, че лицемерието е в твърдението, че цигарите са отрова. "Ако желая и сега мога да си купя цианкалии и да се отровя. Разликата е, че ми продавате цигари на 2 метра от кафето, а цианкалии не се продава свободно", заяви актрисата.

Намеренията на този закон бяха добри, но след приемането им вместо да намаляват пушачите се увеличават, заяви червеният депутат.

Дариткова каза, че трябва да се акцентира върху ефекта на пушенето върху здравето.

Данев коментира, че всеки има право на избор. Депутатката от ГЕРБ го реплекира, че пушенето вреди на околните, а гражданите има върховно право на здраве.

Наско Янкулов, който е музикант и продуцент, коментира, че става въпрос за това дали да има либерално разбиране за тютюнопушенето. Половината от населението са пушачи, това е техен избор. Тоталната забрана не намалява тютюнопушенето, каза той.

Дариткова бе категорична, че по този начин БСП  защитава интересите на тютюневите компании.

Последвайте канала на

1346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини