БСП си връща бронирана лимузина на Георги Димитров

  • 03 октомври 2013 07:16

  • 3483
  • 6
БСП си връща бронирана лимузина на Георги Димитров
©

US президентът Франклин Рузвелт подарил 3 бронирани лимузини на Сталин. Той пък от своя страна ги прехвърлил към идеологическите си съратници - Гeорги Димитров, Тито, Мао дзе Дун.

Самата кола е струвала 4000 тогавашни долара, а бронирането - още 6000. Личната кола на Сталин е била купена неотдавна от руски олигарх за 1,5 млн. долара. Точно преди 20 години от къщата музей "Георги Димитров" на ул. "Опълченска" в София изчезва бронираната лимузина. Ден преди това колата е участвала в ретро парад, била е напълно реставрирана и годна за движение. Полицията не се е и опитала да разследва случая сериозно.

Разкритията сочат, че откритият автомобил в частния музей в Чикаго е вкаран в САЩ като скрап през 1997 г. По искане на Интерпол е запориран. Съществуват солидни доказателства, че колата е идентична с откраднатата от София, което означава, че автомобилът може да бъде върнат в България. Специалисти по ретро автомобили на няколко пъти са се опитвали да поставят въпроса за изчезналото ценно возило, но удряли на камък. Преди няколко седмици станало ясно, че претендентът за собственост е БСП. А соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на бил помолен за съдействие. Сега на "Позитано" 20 са в трескава подготовка по всички писма, с които ще си върнат собствеността. Ако БСП успее да си я върне, може да направи и специален музей на ретро автомобилите, заяви и зам.-шефът на транспортната комисия Георги Свиленски, пише "Стандарт". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3483 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.04.05 | 09:41

6
ЗХАЕТЕ ЛИ ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧАТ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ С ГРОРГИ ДИМИТРОВ? ТОЙ ПИЕЛ КАТО МИКОВ И ПЕДЕРАСТ КАТО СТАНИШЕВ...........
летописец

2014.04.05 | 09:41

5
Едновременно с това БСП внесе предложение за двойно повишаване на данъка за старите коли. Кого ще засегне новата "социална" мярка? Разбира се, преди всички, собствениците на стари возила, които са под социалния статус на средностатистическия българин. А кой ще има полза? Отново най-богатите собственици на автоборсите за нови коли. Ега ти социалната политика на БСП! Същите, които въведоха еднакъв плосък данък за най-богатите и най-бедните. Сега обаче най-важното политическо мероприятие за"Позитано" е как да върне колата на вожда. Останаха ли още "наивитети", които да вярват на тези демагози?
Все Още Българин

2014.04.05 | 09:40

4
Няма нужда комунистите да правят специален музей, то ние в България сме си жив музей...Та те си подредиха нещата все е дно не сме живяли тези 24 години! Така се крадат и живот, и надежди, и мечти!!!
яья

2014.04.05 | 09:40

3
Абе тия лай*а нали у жнямаха нищо общо с предишните крадливи комунисти? Нали бяха мислещи само за добруването на хората социалисти?
Пъдар

2014.04.05 | 09:40

2
Що бе колега.Незнайно как къщичката в Ючбунар , в която е живял Дънов и е приютил Жоро дамаджаната по някое време, беше набързо ремонтирана тези дни.Измазаха я и я боядисаха на ново цялата.А е предвидена за събаряне при разширението на Опълченска.Това в София.М/у другото от там гепиха и Пакарта,който сега намират в Щатите.

2013.10.04 | 07:37

1
Нали сам го казваш, на уж е.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини