ДАНС назначи одобрените служители от ГДБОП

  • 01 октомври 2013 17:18

  • 2897
  • 3
ДАНС назначи одобрените служители от ГДБОП
©

С много нападки между политическите партии и въпреки яростната съпротива на ГЕРБ, парламентът прие на първо четене промените в Закона за ДАНС, с които агенцията си връща старите правомощия да разследва, а освен това дирекцията ГДБОП излиза от МВР и минава на подчинение на агенцията. Това стана официално от днес.

Служителите на ГДБОП трябваше да преминат успешно изпити през лятото, включително и през детектор на лъжата. Днес кандидатите, които издържаха изпитите бяха назначени към ДАНС.

Правителството разработва и нов Закон за МВР, чрез който чисто полицейските и охранителните функции на МВР да бъдат засилени. Тези промени се правят в изпълнение на предизборните обещания на БСП и очакванията на хората за личната им сигурност и намаляването на битовата престъпност.

На 31 май Нардоното събрание прие на първо четене на промените в Закона за ДАНС. Възстановяват се правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и превръщането му в орган както за защита на националната сигурност, така и за ефективно противодействие на трансграничната и на вътрешната организирана престъпност и корупция, е основна цел на закона.
Това обуславя прехвърлянето на функциите и структурата на звеното „Борба с организираната престъпност" в Министерството на вътрешните работи към ДАНС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2897 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.11 | 13:58

3
БРАВО ! Честито на гербаджийските тикви!

2013.10.11 | 13:58

2
КЛАТИМ гербаджии всякакви по всяко време ! Анално ! ПРИВЕТ приятелски от АТАКА ! ХАХАХАХА !!!
Виолета

2013.10.11 | 11:07

1
какви глупости само, дрън-дрън, тестове, всичко това беше направено, за да прикрие умело следите да новата чистка...

Добави коментар

Водещи новини