Папазов: Не е истина, че 1 000 000 души ще са без телевизия

  • 30 септември 2013 08:15

  • 947
  • 0
Папазов: Не е истина, че 1 000 000 души ще са без телевизия
©

Трябва да се провери какъв точно е проблемът и да се реши, за да може хората да получават цифров сигнал. Това заяви транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на в сутрешния блок по БНТ по повод информацията, че на места в страната хората няма да имат телевизия.

По думите му около 5% от населението няма да гледат телевизия. "Ще има затруднения, проучихме опита и на други и страни и там също е имало трудности", каза още той.

На въпрос дали е ходил на местата, където има проблеми, той заяви, че е ходил на много места.

Папазов заяви, че няма как 1 000 000 души да останат без сигнал."Това не отговаря на истината", каза още той.

На въпрос как ще се контролират получените декодери за цифровизацията, които биват продавани на черно от роми, Папазов заяви, че те са си свършили работата и са ги предоставили, но други органи трябва да ги контролират.

Що се отнася до "Български пощи", той обясни, че никой досега не е плащал на пощите нито един лев. "Не казвам, че заплатите са високи, навсякъде в министерството те са ниски. Говорим за един реален процент, а именно 10%. Ние намерихме 8 млн. лева, никой преди това не го е правил", заяви транспортният министър.

Попитан дали търсят инвеститор, който да спаси "Български пощи", Папазов каза, че такъв не се е появил.

"Товарни превози" на БДЖ е обработил 30 000 товара миналия месец. БДЖ и "Товарни превози" имат бъдеще. Това е едно предприятие, което е изтървано през годините. Пуснахме новите спални вагони и радостта е голяма", каза той. На въпрос кога ще се купуват билите през интернет, Папазов заяви, че това трябва да стане до Нова година.

"Изключително бавно и мудно се работи в БДЖ, това трябва да се промени. Без държавата да се намеси с много сериозна финансова инжекция няма как БДЖ да работи. Оздравителният план трябва да работи 10- 15 години. Трябва да убедим Брюксел, че не нарушаваме конкурентоспособността. БДЖ ще стане стабилна финансова", каза още транспортният министър.

Новият шеф на ДАИ е назначен, това е г-н Ганев. Има много сериозна корупционна схема в ДАИ. Трябва да бъде изкоренена, каза още той. 

По думите му приоритетите, които ще се променят е, че фокусът ще се измести от магистралите към железопътния транспорт. Трябва да ви кажа, че тук влиза и метрото, уточни още министърът на транспорта.

Последвайте канала на

947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини