Папазов: По-добре е летище "София" да остане държавно

  • 26 септември 2013 17:05

  • 961
  • 1
Папазов: По-добре е летище "София" да остане държавно
©

Летище София е по-добре да остане стопанисвано от държавата. Това мнение изрази край Варна министърът на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Концесионните анализи за софийския аеропорт ще бъдат готови през ноември. След това правителството ще решава дали летището ще бъде отдадено на концесия, посочи транспортният министър.

В момента се работи за подобряване на качеството на аерогарата, за да има повече атрактивни места като кафенета и ресторанти, които са важни за едно летище, отбеляза Папазов.

Летищата в Пловдив, Горна Оряховица и Балчик без помощта на общините и бизнеса в региона не могат да се развиват. Летище Пловдив ще бъде разработено, но само при потенциал за увеличаване на пътникопотока, какъвто за момента няма, коментира транспортният министър. Според него летището в Стара Загора няма бъдеще.

В курорта „Златни пясъци" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на взе участие в конференцията „Приоритети в транспорта за следващия програмен период 2014-2020 г.".

Последвайте канала на

961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.26 | 18:20

1
По Добре е БТК да остане Държавно.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини