Плевнелиев на официална вечеря с Обама

  • 24 септември 2013 14:33

  • 1610
  • 4
Плевнелиев на официална вечеря с Обама
©

Под знака на сирийския конфликт в Ню Йорк днес официално се открива Общия дебат на 68-мата редовна сесия на Общото събрание на ООН. Програмата за устойчиво развитие след 2015 година е другата основна тема, която ще обсъждат държавните и правителствените ръководители на страните членки. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, са българските представители на сесията, съобщи БНТ.

Генералният секретар на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като, бразилският държавен глава Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще се обърнат първи към участниците в сесията. 6-ти поред ще говори българският президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Бъдещето на Сирия бе общият знаменател и в поредица срещи на външния министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, с колегите му от Катар, Израел, Ливан и с главния секретар на лигата на арабските държави.

Еднакво бе мнението, че оттук нататък трябва да бъдат предприети стъпки, които целят не само да бъдат унищожени химическите оръжия на Асад, но и да се върнат бежанците обратно, като им се даде възможност спокойно да градят нормално демократично бъдеще.

Обща бе и позицията за решаващата роля на ООН за разрешаването на сирийския конфликт.

"ООН трябва да поеме своята отговорност, особено Съветът за сигурност и постоянните страни членки, и оттук нататък нямаме повече време за чакане, нямаме повече време за извинения и трябва да направим така, че различните страни да седнат на една маса и да се договорят за това - накъде върви Сирия оттук нататък" - заяви Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Президентът Плевнелиев бе гост и на официалната вечеря, дадена снощи от американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за държавните и правителствените ръководители на страните членки на ООН.

Драконовски мерки за сигурност и затваряне на улиците в половината Ню Йорк съпътстваха събитието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1610 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.01.15 | 12:19

4
Сигурно ще се окапе на вечерята тоя мухльо ! Ще стане за смях като ТИКВАТА !

2015.01.15 | 12:13

3
Расиме, мама ти ше ба, резан боклук. Стой си при Обама, взимай си ходжата с теб и не се връщай.

2015.01.15 | 12:13

2
Отива на инструктаж и да докладва до къде е стигнал геноцида над българите! Все пак такава хубава държава, пък някакви българи още са останали.

2013.09.25 | 22:52

1
След вечерите с бекир боздаг и ходжите росен плевналиев ще го яде и на барак хюсеин обама.Така се гербаджиите то и бойко борисов имаше постоянни вечери с ердоган.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини