Данов: ГЕРБ си фантазират за разходите в министерството

  • 19 септември 2013 14:47

  • 1508
  • 2
Данов: ГЕРБ си фантазират за разходите в министерството
©

От партия ГЕРБ внесоха в Народното събрание искането за вот на недоверие на правителството за работата на Министерството на инвестиционното проектиране. Това министерство не работи, създава пречки за бизнеса, каза депутатът Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, един от вносителите на вота, и допълни, че от четири месеца в това министерство не се прави нищо.

Не мога да се съглася с мотивите на ГЕРБ. Това каза пред БНР министърът на инвестиционното проектиране Иван ДановИван Данов Проф. д-р арх. Иван Евгени Данов е роден на 6 юни 1957 година в град София. В периода 1978-1983 г. учи. "Първо - не е вярно, че от четири месеца е създадено министерството. Наложи се промяна в Закона за устройство на територията. Ако се обърнете назад, ще видите, че подобни министерства са създавани, едното е за държавната администрация, другото е за бедствията и авариите. Това отнема доста повече време. Ако г-жа Павлова смята, че за месец и половина може да се създаде министерство, бих я помолил да дойде и да каже как става. Що се отнася до спирането на инвестиционните проекти - нямам такова впечатление. Това, което заварих, е, че няма инвестиционни проекти. Нямам и впечатление да съм изчистил някого политически", обясни Данов.

За освобождаването от поста на Милка Гечева, която досега ръководеше строителния контрол, министърът обясни, че я е поканил да работи в Министерството на инвестиционното проектиране, защото тя е един много добър специалист. "За съжаление г-жа Гечева е била подложена на изключителен натиск да извърши неща, които не са били много редни. ДНСК е загубила 33 дела за отмяна за разрешения на строителство. Става дума за фотоволтаични обекти. Загубени са делата в област Ямбол, Сливен, Плевен", заяви още Данов. "Министерството на инвестиционното проектиране предизвика доста дебати, най-вече заради самото си име. Реалното му име е Министерство на строителството", каза още Данов и обясни какво означава инвестиционно проектиране. "Около 50 хиляди лева са парите, изразходвани до този момент за Министерството, нямаме сграда, създадена е структура, част от хората работят в коридора на МС. Това за секретарки и такива неща е резултат на фантазия", категоричен беше той.

За назначаването на неговия заместник - Джейхан Ибрямов, той обясни "Да ви разкажа как намираме хора, които да работят в Министерството. Първо формулираме какво ще върши този човек, за какви задачи ще бъде назначен. Задачите, които бяха формулирани за втори заместник-министър, бяха човек, който да работи с кметовете и с общините. До този момент в това Министерство никоя от партийните централи не ми е поставял поръчка да назнача някого. Даже обратното, аз ходя при тях. От моя гледна точка това е назначението на човека, който ми е необходим, за да имам контакти с кметовете и общините", завърши Данов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1508 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.19 | 18:18

1
Защо ходиш при партиите, а не при специалистите??
123

2013.09.19 | 19:38

2
питай майка си ще ти каже ок''

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини