Ненков: От ГЕРБ сме против цялата политика на кабинета

  • 19 септември 2013 08:16

  • 2312
  • 1
Ненков: От ГЕРБ сме против цялата политика на кабинета
©

Хората трябва да са наясно, че ние сме против цялостната политика на правителството. Но не искаме да бетонираме кабинетът за 6 месеца. Ако има няколко на брой вотове на недоверие ще имаме повече време за обсъждане и  ще можем да кажем всички си забележки. Заяви Александър Ненков, депутат от ГЕРБ, в сутрешния блок на БНТ по повод заявения вот на недоверие от тяхна страна към кабинета "Орешарски".

Според Атанас Маджаров от Коалиция за България те са свикнали с обратите в мненията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Положителното нещо тук е, че те се върнаха за дебат в НС. Ние изчакваме да видим все пак какво ще е решението им. Що се отнася до Министерството на инвестиционното планиране, то не е грешка и бизнесът го е показал до този момент. Всяко правителство има право да прави свои структури, смята още той.

Това министерство е ново и може да се каже, че това е политическа иновация, заяви Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от БСП. По думите му в момента цари един хаос и вотът за недоверие няма до спомогне за овладяването му.

Ненков попита какво стана с обещанието на кабинета, че той ще е експертен. "Стана една шуробаджанащина", заяви още депутатът от ГЕРБ.Това министерство съществува вече 4 месеца и не прави нищо, смята още Ненков.

Маджаров го контрира, че едва ли Цветанов и Борисов са имали най-подходящата квалификация за заеманите от тях позиции. "България има нужда от проекти. Едно такова министерство си проправя пътя трудно", смята още той.

Атаките срещу това назначение е насочено към внушението, че ДПС няма кадри и не могат да управляват. Такива политически назначения има винаги, обясни Имамов.

Попитан дали очакват подкрепа от "Атака", Ненков заяви, че не си правят такива илюзии, а искат само да покажат, че това е тройната коалиция. "Смисълът е такъв, че ще можем да покажем и да изкажем мнението си по всяка една тема. Това е целта", каза още депутатът от ГЕРБ.

Маджаров заяви, че "Атака" се държи доста нестандартно. "Те имат различна позиция по определени въпроси и ясно са показвали това", каза още депутатът от БСП.

На въпрос защо шефът на Агенция "Митниците" няма допуск до класифицирана информация, Маджаров отговори, че това е много любопитно, защото той е бил ключов депутат в кабинета на ГЕРБ и се е занимавал с наследството на Тройната коалиция.

БСП е водещата политическа сила. За да се мине към предсрочни избори, трябва да се оттече дали държавата и икономиката може да го понесе, заяви Маджаров.

На въпрос дали ще подкрепят декларацията на БСП, Ненков заяви, че не вижда смисъл да го правят.

Последвайте канала на

2312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.19 | 11:47

1
До кога ще разделяте топящия се народ на пет часи бе нехранимайковци я се разберете инаправете нещо свястно за родината си алчни псета!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини