Орешарски спря разхвърлянето на чиновниците из страната

  • 18 септември 2013 15:43

  • 1719
  • 3
Орешарски спря разхвърлянето на чиновниците из страната
©

Правителството няма да изпълнява плана "Симеон Дянков" за местене на част от централната администрация от столицата в провинцията. Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 не одобрявал подобна реформа, защото била скъпа и неефективна, разказаха запознати пред "Труд".

Обмислял се вариант и дирекцията по туризъм към икономическото министерство, която единствена бе преместена в Пловдив през м.г., отново да бъде върната в столицата.

Бившият финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, който като вицепремиер в кабинета "Борисов" отговаряше за администрацията, планираше да прати няколко дирекции и агенции в страната. Конкретни решения обаче бяха взети само за дирекцията по туризма и за Агенцията по рибарство и аквакултури, която бе преместена в Бургас. След бунт в агенция "Митници", чиито служители изразиха несъгласие да се местят в Русе, тогавашният премиер Бойко Борисов спря реформата.

Съдбата на дирекцията по туризма най-вероятно ще се реши през следващите месеци. Първоначално идеята на БСП бе тя да бъде отделена от мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма, като се създаде отделна агенция, но след това се отказаха. В бранша се говори, че дирекцията ще бъде върната в столицата догодина. Проблемът обаче е, че в Пловдив бяха назначени с конкурс много нови служители, тъй като част от столичните чиновници отказаха да работят в друг град.

Идеята за местене на администрацията на Столичната община в сградата на земеделското ведомство, която бе лансирана от няколко управления, също се замразява.

Последвайте канала на

Novini.bg
1719 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.18 | 21:46

3
Така, така. Сладките държавни службици си остават за София. Напред към централизацията и светлия комунистически кооператив, другари! Всички европейци се отказаха от централизираното управление, но комунистът знае, че парите ще се разпределят по-прозрачно като се даде власт на местното самоуправление и няма да има от къде да се краде! Напред със рали задна скорост!

2013.09.18 | 21:46

2
Така ами, цяла България да е в София! Защо ни е държава, нека да сме полис! Нещастници!

2013.09.18 | 21:39

1
Кой беше тоя грозник Дянков ?

Добави коментар

Водещи новини