Дончев: Усвояването на европарите зависи от българската администрация

  • 12 септември 2013 18:08

  • 1069
  • 2
Дончев: Усвояването на европарите зависи от българската администрация
©

До момента България не е губила пари по оперативните програми на Европейския съюз, това са пари, които тласкат реформите у нас напред, каза в студиото на БНТ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

За да не се стигне до такава загуба, трябва да се види как работи администрацията у нас, защото от това зависи много.Според депутатът от ГЕРБ, през последните три месеца се чуват само оплаквания колко пари ще загубим, вместо да се работи по проекти. България обаче има сили да усвои повечето от полагащите й се пари, но това зависи от работата на държавните институции и общините.

Имаме оперативна програма, по която два месеца не е плащано, съобщи Дончев. Това е недопустимо да се случи в такава напрегната година за усвояване на пари от еврофондовете като 2013 .

В направление “Транспорт” има няколко проекта ,които страната ни не може да си позволи да не ги довърши, защото ще трябва да връща вече усвоени средства- лот 3 на АМ “Струма” е един от тях.

Има ресурс и АМ “Хемус”, тя би трябвало да се включи в следващия програмен период, допълни бившият министър. Той съобщи, че до Велико Търново тази магистрала е част от европейските коридори и това трябва да бъде използвано, за да се получи финансиране от европейския бюджет.

Последвайте канала на

1069 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
f

2013.09.13 | 04:22

2
плешиво джудже томислав изгони тиквата и завладей герб.
Биби

2013.09.13 | 04:22

1
ГЕРБ обещаха 14 млрд.за периода, а усвоихме --- 5.05 млрд. така, че да си мълчат !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини