Депутат от ГЕРБ: След Пеевски правителството направи още 40 подобни назначения

  • 10 септември 2013 14:16

  • 1315
  • 3
Депутат от ГЕРБ: След Пеевски правителството направи още 40 подобни назначения
©

Според народния представител за Ловешка област от ГЕРБ Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е кадровата политика на правителството показва безсилие.

На съвместна пресконференция с депутата Корнелия Маринова Нанков заяви, че след Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на има още 40 подобни назначения на национално ниво, които са по конюнктурно-партиен начин, предаде БТА. По думите му хората, които са назначени, не са нито експерти, нито превъзхождат своите предшественици, нито имат какъвто и да е политически или експертен опит. Нанков допълни, че имаме три пъти намаление на бюджета, който ще получим на база на общия договор за партньорство за следващия програмен период 2013 - 2020 г. "От тези 35 милиарда лева, които бяхме договорили до февруари за следващия програмен период, към момента по всички оперативни програми имаме рестрикция за намаляване на финансовия ресурс", каза още народният представител. Той добави, че през трите месеца от съставянето на кабинета няма сключени по нито една схема нови договори за финансова помощ.

Нанков коментира и, че от страна на правителството има отстъпление по някои инфраструктурни проекти, които били договорени с Европейската комисия за финансиране. Като пример Нанков даде автомагистрала "Хемус", която вече не е приоритет за изграждане с европари. "Отстъпът от проект с национално значение е катастрофален за инфраструктурното, икономическо и социалното развитие на Северна България", счита още Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Народният представител от ГЕРБ Корнелия Маринова коментира начина на работа на Общинския съвет в Ловеч. Според нея председателят Тихол Тихолов от ГЕРБ погазва Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и Закона за местното самоуправление. "Ако един председател има достойнство, ще подаде оставка", каза още Маринова. Предстои общинското ръководство и групата на общинските съветници на ГЕРБ да вземат политическо решение относно Тихолов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1315 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.10 | 23:53

3
Един безплатен съвет към всички герберски олигофрени - ходете да се гръмнете!!!
Геро

2013.09.10 | 20:46

2
И от Китай ли ще вкарате Жители

2013.09.10 | 20:45

1
Братчет , сите що са били министри от 1990 година на сам са за в затвора ! Когато ГИ затворят тогава България ще тръгне напред и на горе !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини