Цветлин Йовчев оглави БОРКОР

  • 04 септември 2013 13:00

  • 1880
  • 4
Цветлин Йовчев оглави БОРКОР
©

Министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола оглави Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР). Това стана с решение на Министерски съвет.

Правителството направи промени в състава на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, които се налагат от новата структура на Министерския съвет, информираха от правителствената пресслужба.

За председател на Комисията е определен вицепремиерът и министър на вътрешните работи, а за заместник-председател – вицепремиерът и министър на правосъдието. Членове са министрите на финансите, на образованието и науката, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката и на регионалното развитие, председателят на ДАНС и секретарят на Съвета за координация при управлението на средствата от Европейския съюз.

Комисията подпомага изработването и провеждането на държавната антикорупционна политика като анализира проявите на корупция и конфликт на интереси и предлага политики за превенция и противодействие срещу тях, анализира действащите нормативни актове за наличието на разпоредби, създаващи условия за проява на корупционни практики и предлага промени в тях, изготвя стратегически документи, координира и контролира тяхното изпълнение и др.

Последвайте канала на

Novini.bg
1880 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.04 | 17:46

4
Сега рестартирайте и Държавна Сигурност и му връчете и нея да ръководи и .......бедните да го духат.
тревожещ се

2013.09.04 | 17:21

3
Какво ще стане с Елеонора Николова сега?В Русе ли се прибира или ше и търсим нещо ново?

2013.09.04 | 17:20

2
А уш само Бойко искал цялата власт!!!Манипулатори и мошеници!!!
AA

2013.09.04 | 17:19

1
Централизирана власт , точно както по времето на комунизма...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини