Уволнения и назначения в три министерства

  • 28 август 2013 13:13

  • 4988
  • 5
Уволнения и назначения в три министерства
©

Правителството прие нови устройствени правилници на министерствата на земеделието и храните, на икономиката и енергетиката и на външните работи. Тяхна основна цел е оптимизиране на работата във ведомствата чрез структурни промени и намаляване на щатната численост, съобщиха от правителствената информационна служба.

Щатовете в МЗХ се намаляват с 9 бройки, а тези във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните – с 380. Предвидено е и увеличаване на щатната численост на Националната служба по зърното за сметка на намаляване на числеността на БАБХ с 8 бройки. Чрез вътрешно преструктуриране, на Министерството на инвестиционното проектиране се осигуряват 13 щатни бройки от системата на МЗХ.

Министърът на земеделието и храните ръководи, координира и контролира прилагането на държавната политика в областта на земеделието, селските райони, горите, рибното стопанство и аквакултурите. При изпълнението на правомощията си той се подпомага от трима заместници. Общата администрация на МЗХ се структурира в шест дирекции, а специализираната – в една главна дирекция („Земеделие и регионална политика“) и 12 дирекции.

С устройствения правилник на МИЕ се уреждат функциите, структурата и организацията на работа на министерството, правомощията на министъра. Регламентирани са функциите на политическия кабинет, главния секретар, звената на пряко подчинение на министъра. Прецизират се функциите на административните звена в министерството, в което ще работят общо 846 служители. Общата администрация е структурирана в седем дирекции, а специализираната – в 13 дирекции и една главна дирекция („Европейски фондове за конкурентоспособност”).

Числеността на персонала в системата на министерството се намалява с 10 чатни бройки с оглед на осигуряване на щатната численост на МИП.

Основните промени в устройствения правилник на МВнР са създаването на нова генерална дирекция – „Двустранни отношения“, и преформулиране на мястото и ролята на останалите три генерални дирекции. Основната цел е да намерят институционално решение актуализираните приоритети на министерството, подобряване на координацията между отделните структурни звена и конкретизиране на функциите им.

Общата численост на ведомството се намалява с 6 щатни бройки до 1344, които ще бъдат прехвърлени на новото Министерството на инвестиционното проектиране.

Общата администрация на ведомството се структурира в пет дирекции, а специализираната – в четири генерални дирекции, 19 дирекции и задгранични представителства.

Последвайте канала на

4988 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Радо

2013.08.29 | 10:59

5
Е няма що съкращават десет човека а после назначават още сто пиявици държавният служител нищо не произвежда освен да харчи парите на данъкоплатеца! Просто умишлено се бави електронното правителство защото на много хора ще им изстинат местата!

2013.08.29 | 10:59

4
ШУТ и МАРШ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ в Белене в затворите за храна на прасетата както са го правили на мирните граждани.

2013.08.29 | 10:58

3
ШУТ на гербаджийските боклуци от властта ! Навсякъде ! БРАВО ВОЛЕНЕ! БРАВО АТАКА ! ШУТ на ТИКВАТА Борисов ! ГЕРБ под 4 % !

2013.08.29 | 10:58

2
МАЧКАЙ ГЕРБЕРАСТКАТА ИЗМЕТ МАЧКАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

2013.08.29 | 10:58

1
Лапаи лаината и чеповете на герберите.Да ти е вкусно.

Добави коментар

Водещи новини