МВнР подготвя нов център за бежанците у нас

  • 23 август 2013 16:13

  • 1454
  • 4
МВнР подготвя нов център за бежанците у нас
© Булфото

Макар и косвено, Външно министерство има отношение към проблемите на бежанците. Това заяви в Русе министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, цитиран от ruseinfo. Според министъра не бива да се създава усещането, че едва ли не някаква масова вълна на бежанци идва към нас и това създава някакъв необичаен проблем за страната.

Нарастващият поток е факт от 2-3 години, главно поради нестабилността в Близкия Изток, сподели той и допълни, че само до средата на годината имаме повече нелегални емигранти, потърсили убежище, отколкото за цялата минала година.

Числото е под 2000, заяви Вигенин. 650 000 сирийци обаче са отишли в Ливан и поради тази причина няма голям натиск върху страната. Центровете за временно настаняване са препълнени, обърна внимание първият ни дипломат. Това, по думите му, поставя проблема с правата на намиращите се там.

Вигенин посочи, че преди седмица въпросът е поставен от върховния представител на Комисариата на ООН за бежанците. Проведен е разговор по темата и с министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Уговорено е как да се предизвика на първо време дебат между министерствата с отношение към въпроса и да стартира подготовка на нов център за временно настаняване на бежанци. Вигенин увери, че инвестицията няма да бъде голяма и въпросът търпи отлагане.

До момента България е дала към 380 000 евро по различни програми за бежанците в Сирия, добави министърът.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1454 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
веда

2015.01.23 | 08:43

4
Е как? Та нали ни принуждават да се изселваме от родината си? Е това те правят за българите-да освобождават територията си, за да отидат в по-уредените страни. Това е целта-да изчезнем като народ!

2015.01.23 | 08:41

3
За бежанци за цигани ами кога ще се направи нещо за българите ? Това е то да те мачкат в собствената ти държава.

2015.01.23 | 08:41

2
Продължава политиката на принудително изселване на българите започната от тоталитаристите, и доразвита от бащата на българския тоталитаризъм- доктор Жельо Желев. Сега са навлезли във финалния стадий Запълване на дупките с негроидна раса от най-долно естество. Не господа не съм полуидиот, подчертавам че заради такава вътрешна политика някога в Русия е станала руската революция. Или както казват специалистите само парите нежелаят да преекспонират проблемите- има човек има проблем, няма човек няма проблем.

2015.01.23 | 08:39

1
Да не би да подготвят нов център за хомосексуалисти, ръководен лично от лицето на снимката?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини