Шефове на ДАИ отчитали по 35 000 евро годишно в черни каси на парти

  • 23 август 2013 06:15

  • 3068
  • 6
Шефове на ДАИ отчитали по 35 000 евро годишно в черни каси на парти
©

Прокуратури в Североизточна България започват разследване по сигнал за финансиране на партийни централи от регионални дирекции на държавната изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ).

Практиката е от няколко години. Сумите били набирани от директори и служители на областни дирекции, които заплащали солидно за назначенията си, е записано в сигнал до прокуратурата, с който в."168 часа" разполага.

Изпълнителният директор на ДАИ Валентин Божков бе задържан неотдавна при акция на ДАНС под ръководството на Върховна касационна прокуратура и МВР за корупционни практики в агенцията през годините. В ареста бяха прибрани 12 служители на ДАИ. На шестима от тях прокуратурата повдигна обвинения за престъпления по служба.

Самият Божков не попадна в ареста като подчинените си. Неговата мярка за неотклонение бе променена в "Подписка". Срещу него бе повдигнато обвинение за непредумишлена безстопанственост, съобщи адвокатът му Христо Георгиев.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3068 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.07.01 | 20:31

6
Нали от герб бяха много почтени? Хаха....
емигрант

2015.07.01 | 20:31

5
всички такива институциики като даи прибират огромни суми от рушвети и това е обществена таина , изпиват и последната капчица кръв от опитващите се да оцелеят фирми и облагодетелстват партиите , само фирмите които са близки до управляващите са пощадени от този рекет защото са си техни. заради тази корупция по ниските етажи на власта и банките вампири българите като мене избраха терминал 1 или 2 , а не заради друго.
тираджията

2015.07.01 | 20:30

4
всичко е добре измислено - като ме спрат и има някаква нередност по камиона или по документите - ПИШАТ АКТ НА МЕНЕ - А ТРЕБВА ДА ПИШАТ АКТ НА ФИРМАТА - АЗ СЪМ РАБОТНИК , ДА КАЖА НА ШЕФА ЧЕ НЯМА ДА НАПРАВЯ КУРСА ЗАЩОТО НЕЩО НЕ Е В РЕД ЛИ - НАЛИ ВЕДНАГА МЕ Е УВОЛНИЛ, КАКВО ДА НАПРАВЯ ДАВАМ ПОДКУП ЗА ДА НЕ ОСТАНА БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА ЯМ !!! ТОВА Е ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ - ЗАЛОЖЕНА В ЗАКОНА - ВЗЕМАТ МОИТЕ ПАРИ , А НЕ ТЕЗИ НА ФИРМАТА . ДА СЕ ПРОМЕНИ ТАЗИ ПРАКТИКА И ДА ВИДИМЕ ТОГАВА КОИ ШОФЬОР ЩЕ ИМ ДАВА ПАРИ И ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ТЕЗИ СУМИ ЗА ПАРТИИТЕ.( на шофьора да се пише акт само за нарушения които са негови на пътя по закона и правилника за движение , а не за такива които са от компетенцията на фирмита превозвач)

2013.08.25 | 20:32

2
Ама не може така бе,гражданино.Шефа не се закача,как може.И шефове на ДАИ как ще пълнят черните каси.Ими,как ще си обзаведат втората къща,тоалети на жените,море да почернеят телата,хубав джип.Горките,и министър Ангелов сега е много кахърен и иска да върне старата пенсионна реформа/орязана от ГЕРБ/.Каква армия имаме да ни пази от враговете.
nacionalist

2015.07.01 | 20:29

3
прав е човека - тои е работник и не трябва да носи отговорност за чуждите дела. казват му карай от точка А до точка Б , защо да носи отговорност има ли добри гуми камиона или колко тона е натоварил...., това е работа на щефа му да си я гледа , ама шефа като знае че на него няма да му направят нищо какво го е грижа .... щофьори колкото искаш тоя заминава друг ще доиде.
леле

2013.08.25 | 20:30

1
откриха топлата вода !!!! закриите тази служба даи - това са хрантутници които взимат големи заплати за това че прибират огромни рушвети от всички транспортни фирми , а шофиорите ди дерат на живо.

Добави коментар

Водещи новини