Откриха първата информационна приемна за граждани за европейските проекти

  • 22 август 2013 18:15

  • 1572
  • 0
Откриха първата информационна приемна за граждани за европейските проекти
© Булфото

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова посети новооткрита информационна приемна за граждани в Борисовата градина относно средствата по европейските проекти на страната ни.

Вицепремиерът Златанова посети приемната заедно с Реналдо Мендметс, ръководител на отдел „България” в ГД „Регионална политика” на Европейската комисия. Присъства и заместник-кметът на Столична община Любомир Христов.

С откритата приемна на Областен информационен център – София в столицата се поставя началото на поредица открити приемни, които ще се състоят през септември в цялата страна. Инициативата е на Централния информационен и координационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС” на Министерски съвет. Основната цел на този тип приемни е гражданите да бъдат запознати с управлението на средствата, които страната ни усвоява по европейски проекти.

Първата открита приемна в София се намира на входа на Борисовата градина, до езерото „Ариана”.

Следващата такава приемна ще бъде на 11, 12 и 13 септември в парка "Заимов".

Граждани се оплакаха на министър Златанова, че съществува много малко информация относно европрограмите.

Любомир Христов обясни, че София е готова за новия програмен период и разясни за кои програми ще кандидатства столицата.

Относно разликата от 1 млрд. по европрограми Златанова съобщи, че вчера е казала сигурната сума, която България ще получи, а потенциалната сума зависи от изпълнението на самите програми.  Тя уточни, че заедно с Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник говорят за едно и също нещо, но политизирането пречи да се разберат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини