Пламен Орешарски помоли депутатите да отхвърлят президентското вето

  • 16 август 2013 13:24

  • 1801
  • 3
Пламен Орешарски помоли депутатите да отхвърлят президентското вето
©

Ясно е, че растежът, предвиден в бюджета няма да се случи, каза от парламентарната трибуна министър - председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Той помоли депутатите да отхвърлят ветото на президента, за да може да се направят корекции в бюджета за 2013 година.

В изказванията на опозицията не открих нито един от фискална и икономическа гледна точка аргумент, каза премиерът. Орешарски припомни целите на актуализацията на бюджета: „Коригиране на оптимистично планираната приходна чат, базирана на по-високия икономически растеж, който няма да се случи. Разплащане на част от задълженията на държавата към бизнеса. Социални плащания към хора с увреждания, разширяване на кръга на граждани, които имат право на енергийно подпомагане. Поддържане на фискалния резерв над законоустановения минимум”.
„Преките плащания са възстановени от Брюксел. Но през февруари фискалният резерв беше с 800 млн. лв. под минимума от 4.5 млрд. лв. Дали ще кажем че рефинансираме този дълг, или изпълняваме законното изискване да сме над 4.5. млрд. лв. е едно и също”, каза премиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.17 | 22:26

3
ООооо,Боже,той можел да говори,че и да моли...
!!!!!

2013.08.17 | 22:26

2
И без да ги моли щяха да го отхвърлят, освирепели са за този един милиард. Та нали всички там са бизнесмени, а трябва да се разплатят с бизнеса като си горазделят този милиард.
КОЙ ПОМОЛИ???

2013.08.17 | 21:20

1
SMS ли получи бе пламенчо?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини