Мариана Георгиева: Ще изграждаме още един национален стадион

  • 14 август 2013 14:16

  • 1667
  • 5
Мариана Георгиева: Ще изграждаме още един национален стадион
© Булфото

Правителството ще подкрепи кандидатурата на България за домакин на Евро 2020 г., съобщи спортният министър Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта.

На следващото правителствено заседание ще бъдат обсъдени подробности. Георгиева допълни, че ще започнат и разговори за изграждането на още един национален стадион.

„В аванс ще кажа, че държавата е в съзнание и в отговорност, че ще подкрепи тази кандидатура. Въпросът е да кажем как изглежда конкретно тази подкрепа. Днес набелязахме мерки в разговори с Българския футболен съюз да обявим конкретните параметри. За реновиране на Националния стадион „Васил Левски", но също така по-сериозният ангажимент - за стъпка по изграждане на нов национален стадион", обясни спортният министър.

По думите й обаче Министерството на младежта и спорта не може да изработи самостоятелно етапите, свързани с финансовата част.

„Имаме съзнание, че това ще го сторим в близките дни съвместно с БФС и другата седмица ще бъда по-конкретна за точните разчети на ангажимента", добави Георгиева.

Кабинетът е одобрил и Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта за периода 2013 - 2016, която включва и изграждане във всяка община от мултинационален спортен център.

Според Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта един такъв център може да бъде ползван и за насърчаването на инициативата „спорт по месторабота".

Последвайте канала на

1667 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.08.14 | 18:21

5
ей го къде е стадиона. от прозореца го гледам. като го построиха беше най-големия на балканския полуостров, а сега не знам. заради шопите не го пуснаха в експлоатация, защото всички събития щяха да се провеждат тук в центъра на българия. готов е само да реши правителството и осветление има и всичко. може да глътне няколко стотин хиляди за седалки и малко стягане, ама е готов. става въпрос за стадион "девети септември" по ново му, стадион "Пловдив"

2013.08.14 | 18:03

4
На гол тумбак чифте пищови. Откъде пари, хората се самоубиват от глад, те стадион ще строят. То поне футболисти да има у нас.

2013.08.14 | 18:03

3
Какво Евро 2020? България няма ли да е турска провинция 2020?
1

2013.08.14 | 17:25

2
Lujesh xvanax teeeeeeee !!!! :-)
0

2013.08.14 | 17:25

1
Kude shte gi napravite? Pari imate li ? Mai tova e samo reklamen trik !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини