Поканиха спортния министър на мазни борби в Одрин

  • 01 април 2014 15:58

  • 1607
  • 3
Поканиха спортния министър на мазни борби в Одрин
© Булфото Архив

Министърът на младежта и спорта Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта е поканена от турския си колега Чаатай Кълъч да посети турнир по мазни борби в Одрин през юли, обявиха от пресслужбата на министерството. Поканата е дошла в края на срещата между нея и турския посланик Сюлейман Гьокче.

Георгиева е запознала Гьокче с развитието на спорта в България като управление и неговата инфраструктура, обявиха от министерството.

"Ние си сътрудничим чрез обмен на треньори и състезатели в спортове като борба, волейбол, вдигане на тежести. Тези връзки допринасят за постигане на по-високи спортни резултати и от българските, и от турските спортисти", каза Георгиева. Срещата на Георгиева с Гьокче е била по идея на турския посланик.

Турското посолство ще организира детски и младежки фестивали, в които ще бъдат поканени деца и младежи, както и български и турски студенти, учещи в България.

В областта на спорта се предвижда разширяване на двустранните контакти, а първата среща между министрите на младежта и спорта на двете страни ще бъде в края на април във Варна по време на срещата на ресорните министри на страните от Черноморското икономическо сътрудничество.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1607 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.10 | 18:07

3
MAZNI TURCI DYNERJII MAZNI BORBI MAZNI IBRICI
Ismet

2014.04.10 | 18:07

2
EDIRNE a ne Odrin!!!!

2014.04.07 | 20:37

1
Сакън, недейте, че ще вземе да се дозира и да изпадне в интровертност на духа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини