Оказва се, че много от министрите си пазят старите постове

  • 13 август 2013 10:38

  • 3271
  • 11
Оказва се, че много от министрите си пазят старите постове
© Булфото

Министри и зам.-министри от кабинета "Орешарски" са заложили на сигурността, приемайки високите позиции, като масово са запазили старите си работни места, съобщава  "Труд". Това се случва чрез излизане в неплатен отпуск.

Образователният министър д-р Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна се оказва в неплатен отпуск от болницата "Св. Марина" във Варна. Там тя е началник на клиника по нуклеарна медицина.

Земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по също пази поста си на ректор на Аграрен университет - Пловдив. Той също е в неплатен отпуск. За и.д. ректор е назначена заместничката му Христина Янчева. Законът за висшето образование позволява ректорът да бъде сменен или по негово желание, или от общото събрание на висшето училище.

Засега той не е поискал да сдаде поста, не е насрочвано и събрание. Заместничката на агроминистъра Валентина Маринова, която преди да влезе в кабинета "Орешарски" бе главен секретар на Агенцията по горите, също е в неплатен отпуск.

Здравната министърка д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския и заместникът проф. Чавдар Славов си пазят старите работни места - съответно в АГ болницата "Шейново" и Александровска.

Министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и е в неплатен отпуск като шеф на дирекция "Стратегическо развитие и координация" в Министерския съвет.

Подобна практика има и в министерство на външните работи. Там зам.-министърът Тодор Чуров ще се върне в дипломатическата служба, след като приключи мандатът на кабинета. Началникът на кабинета на министър Вигенин - Росен Руфев, ще се завърне на поста си в генерална дирекция "Глобални въпроси", който му се пази. Той е дипломат първа степен.

Любопитна подробност е, че в Министерствата на отбраната и на правосъдието има назначени зам.-министри, които са пенсионери. Това са зам. - военният министър Иван Иванов и зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов, който беше шеф на съдебната охрана в Пловдив.

Обратно на останалите зам.-министърът на финансите Людмила Петкова е напуснала предишната си позиция на шеф на дирекция "Данъчна политика".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3271 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.08.14 | 11:29

11
дeбa боклуци червени!!!
112

2013.08.14 | 11:29

10
Ей тоя Орешко е цар на гафовете - един след друг.Сутрин назначава - на обяд уволнява, сега ги насъбрал от кол и въже - ама те не напуснали старата си работа - що не си ходи , за да не прави само простотии ...... всеки ден му го казват хората , май няма да си иде с добро .

2013.08.14 | 11:29

9
SPIH LI HARODE DO KOGA KOMUNISTI STE NI ZABLUJDAVAT I MAGKAT OSTAVKA PROMIANA

2013.08.14 | 11:29

8
ot tova zlo komunistite dnehnite BSP DPS ATAKA osvobojdenieto shte bade trudno no ne nevaxmojno naroda tribva da gi izolira EDINNO MOHTNO DA GI OTHVARLIM vreve e ne ostana mnogo OSTAVKA
Защо не кажете

2013.08.14 | 11:29

7
на "пожарникарчето", "специалиста по всичко" къде му пазят мястото ? :))) Може би в "централния" ?:)) Всъщност "той кво' работи"...:)) Както във стария виц с негърчето студент от Африка - ...мой баща работи... цар :)
dido

2013.08.13 | 23:28

1
това може да го пишеш за стани-шеф.

2013.08.14 | 11:29

6
Това само показва, че е време за ОСТАВКА!
Отпуска да покрадат за БСП

2013.08.14 | 11:29

5
То е ясно на всеки разумен човек, че Орешко е минало, без бъдеще. Пуснали са си отпуска завалийките...
Lyubo Angelov

2013.08.14 | 09:24

4
Бареков е човека с най-много прякори - Капута, Дудука, Подлогата, Слугата, Ибрикчията***, Гъзолизеца, Курвата, Помияра. И всеки един е верен! Този позор с чии пари ще измие, за да стане чистичък и за пред хората с "ново лице"? С парите на Пеевски...? Дали..? Очаквам все по-мощни скандирания: "Бареков-Курво" ..."Бареков-Курво". Да заложиш на това леке значи, че си по-тъп от него. Без съмнение!!!! ***ибрик - съд който се използва в ислямските общества, където е обичайно наличието на ибрик в тоалетните, вместо тоалетна хартия. По-заможните мюсюлмани са имали Ибрикчия, който е извършвал пълната процедура.
Гошо

2013.08.14 | 09:23

3
Хахаааа .... теа си знаат, що че си идат

2013.08.13 | 23:32

2
ЗАЩО ВСИЧКИ комунисти СА ТОЛКОВА ГРОЗНИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини