Румен Петков: Приватизират скрито БНБ

  • 12 август 2013 08:04

  • 6666
  • 13
Румен Петков: Приватизират скрито БНБ
© Булфото

Народна банка е независима институция, тя не може да се контролира от никой орган. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 бившият министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

И Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, и Плевнелиев се провалиха в организитането на изборите, защото печатницата в Костинброд е провал на служебното правителство, тя е лично провал на Плевнелиев. Кой определи, че БНБ трябва да участва с 30%, попита Петков. По думите му това прилича на скрита приватизация. Народна банка твърди, че потенциалният партньор е Белгич, други източници казват друго. Няма яснота, прави се зад гърба на нистируциите и на обществото. Става дума за 19 млн.от активите на банката, предимно техниката й.

Не е била обявявана публична процедура за оценяване на техниката на БНБ, кой определи партньорът й. В условията на липса на парламентарен контрол този процес е вакханалия, заяви Петков. Тази сделка трябва да се финализира, докато народното събрание е в отпуска, каза той.

Това, че сделката за БНБ е започнала по времето на служебното правителство буди смущение и я прави нелегална. Това е пример за институционален грабеж зад гърба на обществото и държавата, а обществото излезе на улицата именно заради борбата със задкулисието. Това е много ярък пример за институционален грабеж. Надявам се, че господин Искров ще спре тази вакханалия и ще продължи дебатът в Народното събрание”, допълни бившият вътрешен министър.

Президентът тайничко влиза на някакви срещи, където не е ясно кой как е подбрал кампанията. Обществото не може да допуска такъв тип действия. Така Перков коментира безпрецедентната вечеря на Плевнелиев по повод вечерята му на Рамадан байрям.

Последвайте канала на

6666 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ddd

2013.08.13 | 13:04

13
Знаете ли кой избира българското Народно събрание? Ако Вашият отговор е “НАРОДЪТ”, то Вие сте жертва на най-голямата Лъжа в България! Истината е, че партийните лидери избират депутатите, подреждат ги в депутатски листи и народът има право само да “подпечата” техния избор.Това е Пропорционалната избирателна система. Тя е най-силният Властови инструмент в ръцете на партийните Лидери. Благодарение на нея, те са Заробили българския народ и са превърнали почти всеки български депутат в послушен Мишок и Далавераджия.Доказателството е просто - 24г.! По това кого Слуша депутата става ясно и кой го е избирал.Това Представлява представителната демокрация у нас.Затова всеки партиен лидер умира от Страх, когато чуе за 100% МАЖОРИТАРНИ избори и Пряка Демокрация.Във Властта и по Конституция на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Защото Пряка Демокрация означава, че политиците и не само те, ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! С други думи това и само това означава демокрация днес у нас - Пряка Демокрация!
ДО ТУК С ДЪРЖАВНОСТТА!!! Франсетата ни купиха ЛЕВА

2013.08.13 | 13:04

12
Ама толкова лумпени,на кв,метър-просто не е за вярване!Никой до сега-не си е позволявал,да продава на частна фирма, контрол и права по отпечатване на нац.си валута.Само една от машините струва над 6,5 милиона лева.А нашите продажници,продават 67% от собствността напечатницата за 22 милиона евро.Към момента,отпечатване на един купюр(банкнота) ни струва 30 ст.Паричната маса е ок.28 млрд.лева,която се подменя поради мех.изхабяване,непрекъснато.Те-франсетата,стават пълни собственици,от тях ще зависи,кога,колко и дали ще печатаме,бг лева.А когато влезе еврото у нас? вместо ние-ще го печата частник,а тъпия Ганъо ще плаща яко,от данъка.Взеха ни водата,-сега и лева.БАХ ти държавността,бах,ти народа .ПАСМИНА-и народ и политици.Едните гламави-другите продажници.

2013.08.13 | 08:24

11
HAHAHAAAAAA BRAVO IMETO MY E MNOGO PRAVILNO, O6E EDI IZKYKALEZ OT BSP.
антикомунист

2013.08.13 | 08:24

10
от пикаещи във фонтани алкохолици акъл не ща!заради подобни ненормалници страната ни е на това дередже

2013.08.13 | 08:23

9
Единственото, което остана да приватизират е БНБ, БДЖ, НЕК и ВИК. Да ускоряват процедурите по продажбата и да знаем, че нямаме държава, а разградена територия, която се владее от чужди компании.

2013.08.13 | 08:22

8
Румен Петков според инерцията на промитите от пропагандата мозъци може да е всякакъв, но е един от малкото политици , които са отговорни и имат държавническо мислене. Кой е идеален от оплюващите го и клеветящите го? И въобще някой от малоумните драскачи познава ли го като човек? Вслушайте се поне малко, нали претендирате за разумност!?
КОМУНИСТЪТ

2013.08.13 | 08:22

7
Комунизъм = Националсоциализъм................................................... В България се прегърнаха Социалисти с Националисти........... и стана Националсоциализъм, с ориенталски привкус!
Фют

2013.08.13 | 08:22

6
Това е златната кокошка на БНБ.Когато се построи преди около 10 години беше една от 3те най - модерни съществуващи.Сега червенотиквеничетата ще я харижат за два лева но за сметка на това комисионните под масата ще са подобаващи.И малкото останало читаво ще разсипете боклуци такива.
аман от зомбита!

2013.08.13 | 08:20

5
Какви червни ти се въртят в главата бе,лумпенизиран наркоман.Ти имаш ли глава на раменете.Отвори и чети,бе нещастна семко,плод на сесуална неудоволетвореност.Погледни-има конкретика,от кого,кога и как е подписан договора.Той,все оше не е финализиран,но погорома е уреден.А ти-червени,-та червени!Бах ти смахнатото "БЪДЕЩЕ" на България.Ето такива като теб,е превърнаха в разграден двор,с идиотските си разбирания за демокрация.Селски бег!

2013.08.12 | 19:38

4
Чудехме се какво толкове се е развикал Румбата и шашка населението, а то било поредния червен кьорфишек срещу служебното правителство.
Димитър Димитров

2013.08.12 | 19:37

3
нистируциите на Перков...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини