ГЕРБ: Не може ваканцуването да продължи (обновена)

  • 09 август 2013 09:42

  • 7830
  • 44
ГЕРБ: Не може ваканцуването да продължи (обновена)
©

Представителите на ГЕРБ в лицето на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Димитър Главчев и Данаил Кирилов внесоха в деловодството на Народното събрание 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Парламента, предаде репортер на novini.bg.

По закон заседанието трябва да бъде свикано до 7 дни, а изискуемият минимум от подписи е 48.

Депутатите от партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчертаха, че в страната положението е горещо не само заради времето, но и заради политическата ситуация и се учудват как може председателят на парламента да не свика по -рано заседание от 30 август.

В тази политическа ситуация не може ваканцуването да продължи, категорични са от ГЕРБ. По думите им те се надяват, че Михаил Миков ще уважи тяхното искане. Също така подчертаха, че не са против социалните искания, а са против искания заем от 1 млрд. лева.

Кирилов и Главчев казаха още, че не са спирали да искат оставката на кабинета "Орешарски".

"Аз трудно мога да си представя кой има сърце и душа в подобна ситуация наистина да почива. Политиците имаха шанс да направят един малък жест по отношение на хората." Това каза депутатът от ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник след внасянето на искане за извънредно парламентарно заседание.

„Те не са много обичани особено в последните месеци. Имаха шанс да направят един малък жест – това беше да работят през август. Не знам дали това би ги направило по-любими, но със сигурност би намалило дистанцията между тях и хората. Те пропуснаха този шанс", заяви Дончев. Той посочи, че са се появили притеснения по отношение на социалните плащания, че ветото върху актуализацията на бюджета поставяло под въпрос или плащанията към бизнеса, или социалните плащания.

„Социалните плащания са 4 % от актуализацията, а парите за бизнеса са максимум 16 % от нея. Ние сме притеснени по отношение на социалните плащания. В такъв случай има прост и лесен ход – веднага да се свика Народното събрание, всички народни представители имат възможност да се запознаят с мотивите на президента и да вземат по-добро решение. Никой не е против социалните плащания. По отношение на т.нар. социален пакет всички колеги имат нашата подкрепа", подчерта Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Има възможност още следващата седмица да се приеме доста по-различна актуализация и да се върви напред, каза той. Депутатът обясни, че искането на ГЕРБ е напълно законосъобразно, изпълнено според всички изисквания на правилника, броят на подписите е по-голям от изискуемото.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев каза, че според него, извънредното заседание за 30 август е свикано на друго основание – по точка първа, а другото е по точка втора, когато са събрани подписите на поне една-трета от депутатите.

Последвайте канала на

7830 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар

2013.08.12 | 16:15

44
Вместо да се събират, комунистите и дпс да извадят няколко милиарда от парите дето окрадоха от държавата и проблема с помощите и бизнеса е решен. Хем така ще си изкарат спокойно почивката
XXL

2013.08.12 | 16:15

41
Колега,нема лошо ама милиардите отидоха за три год. и половина в касата на Герб от строежи на магистрали,инфраструктурни обекти и контрабанда с цигари,а не при БСП и ДПС капиш........................

2013.08.12 | 16:15

43
БОЙКО Е ЗА ЗАТВОРА И НЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТА. ПРЕЗИДЕНТА НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ ЗА СПЛОТЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.И ДВАМАТА СА ДРУГО МЯСТО

2013.08.12 | 16:15

42
ХЕЙ ЖАЛЪК, КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ЗАДА СЕ УЧИШ ДА ПИШЕШ????

2013.08.10 | 08:22

8
Бързат да свикат Парламента защото значт че някои все ще отсъства и няма да стигнат гласове. Да, ама ако никой не дойде заседанието ще се отложи до наличие на кворум през Септември, та да не разчитат на друго освен че ще прекъснат отпуските на Герберите. Те така или иначе доста си отпочинаха. Елементарно основание за отлагане е: "Вето на Президента задължително се обсъжда със специалисти преди заседание в пленарна зала". Това иска време пък и няма как да прекъзнеш отпуските на специалистите които не са на щат в Парламента

2013.08.11 | 21:23

40
Те бързат,защото знаят,че по петите им е Сидеров с Комисията по корупция и може да захапе някой от тях.

2013.08.11 | 21:23

39
абе бойко нали дойде като спасителя и алтернативата на статуквото ,а каква стана тя той се накъка и стана по-гнусен и от статуквото така че сега да не квичи много мног защото няма кой да го чуе !
Язе

2013.08.11 | 21:23

38
Хаха, събират подписи за свикване на заседание и призовават Сидеров, да не влизат в залата. Абе сите ли са шизофреници, един свестен нема начи.
Bettina Barty

2013.08.11 | 21:23

37
Орешарски не трябва да подава оставка!!!Ние се подписахме в твоя подкрепа!!!не ни разочаровай!!!Никога повече Герб!!!
пожарникар

2013.08.11 | 21:23

36
Герберасите си починаха два месеца и сега се чудят как някой да им обърне внимание.
vw

2013.08.11 | 21:23

35
" Спонсорите " изглежда здраво са натиснали Боката за " резултати " .
Бай Ви Тоз

2013.08.11 | 21:23

34
Тия са абсолютни откачалки нямаше ги два месеца на работа в парламента сега пък искали да работят.Действията им са като тия на Тиквеника им, днес едно утре друго но винаги в техен интерес.С една дума хем ги сърби отзад хем ги боли.Не били против социалните плащания но били срещу акт. на бюджета.Малумници никой не ви вярва вече за пет пари..Партията на мафията никога повече няма да е на власт.
Ares

2013.08.11 | 21:22

33
Голяма опозиция имаме от страна на ГЕРБ, направо нямам думи. Не виждам смисъл вече човек да се занимава с тези, дори по форумите. Не вяравах, че има по-гнусна партия от ДПС, ама ГЕРБ ги мина и тях. Ще полудея, баси майката какъв живот живея...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини