ГЕРБ внасят искане за свикване на извънредно заседание на НС

  • 08 август 2013 15:52

  • 4829
  • 71
ГЕРБ внасят искане за свикване на извънредно заседание на НС
©

Парламентарната група на ГЕРБ внася в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентското вето, съобщиха от партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ. В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август. „Основание за това ни дават изказвания на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“. В писмо до медиите Министерството на финансите също твърдеше, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството. Министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение”, се посочва още в мотивите.


В искането си, народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията. Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна. За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното актуализация на Бюджет 2013.


Искането на народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ ще бъде внесено в деловодството на Народното събрание на 9 август 2013 г. от 9:30 часа. След това представителите на ГЕРБ ще направят изявления пред медиите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4829 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар

2013.08.12 | 12:24

71
ЧЕТЕТЕ характеристиката на един плъх : Президентченцето плевнелийско е едно страхливо ,ЛЪЖЛИВО хюмне ! Слабохарактерен,малоумник според ТИКВАТА Борисов,който го чукаше по челото пред ЦЯЛА България , мухльо според собствената съпруга , офшорски далавераджия, червен комунист, васал на антибългарски сили , слаб оратор, оплел се като пате в кълчища, найбан от СИДЕРОВ ,прислуга на ГЕРБ, разединител на нацията ! СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ !!!
Бойко пак им плю в мозъка!

2013.08.09 | 15:02

70
Сценарият е следният: заплашваме Плевнелиев, че ако наложи вето, спираме социалните плащания. Чрез медиите, които монополно владеем, нагнетяваме истерия на тази тема и го злепоставяме-него и ГЕРБ максимално. За целта забавяме всячески разискванията, за да има време да се нагнети напрежение. И ся кво станА? Тея идиоти искат заседание в понеделник. Ако откажем, кофти, защото ще ни трапосат вината за забавянето. Ако приемем още по-кофти. Първо не излиза номера със злепоставянето на президента и ГЕРБ. Е ще работим в тая посока силно, но ефектът е много по-слаб. ВТОРО: какво става с отпуските? Някои от нас са твърде далеч - по Карибите, по Тихоокеанските острови, имат скъпи резервации по Швейцария и сега всичко се обърква. Идва ни да ги удушим! Що за глупости, защо блъскаме, ако не можем да си харчим парите с кеф! Толкова усилия се обезсмислят! На всичко от горе отново ще заприказват за кражбата на единия милиард, който си го осигурихме елегантно и в тишината. Този шум не е никак полезен! Гадове са от ГЕРБ!
Тояга

2013.08.08 | 20:00

14
Бойко! За теб ще гласувам октомври!

2013.08.09 | 11:41

69
Ще гласуваш през октомври 2017 г . ! ГЕРБ под 4 % !

2013.08.08 | 20:01

16
С тига вече с този ГЕРБ. Те отдавна вече не са факватор от който зависи нещо.Тази воняща пасмина се пазкапва .а за тиквоча ЗАТВОР.
Боздуган

2013.08.09 | 11:41

68
ТИКВАТА толкова клекна , че гъзът му се търка по асфалта !Клекна за изборите догодина , тогава ще клекне и за 2017 г. Клекна ,че ГЕРБ са слаби и че не могат да бият БСП и ДПС . Ще клекне , че и АТАКА не могат да бият ! Накрая с протъркан задник ще клекне в затвора при Цвъцко !
Боздуган

2013.08.09 | 09:07

67
Чухте ли Миглена бе, герберасти прости ! БАХ ти ! Смаян съм ! Щом и тоя боклук КУНЕВА - ПРЪМОВА бяга от ТИКВАТА , тя сийба мамата гербаджийска ! Те агонизират тия тиквеници ! Под 4 % са , живи-умрели ! Ще им запаля свещичка !
Бай_Стефан

2013.08.09 | 06:55

66
Бсп!Само БСП!!!Милиони пъти Бсп!!!
Бай Стефан

2013.08.09 | 06:55

65
Правителството не трябва да подава оставка в никакъв случай!!Нека ГЕРб скоро бъде история!!!Вън, малоумните Гербави!!!Нещастници!
срам

2013.08.08 | 21:28

62
ето това вече е дърд комунист каква омраза лъха само от него девиза на комунягите важи с пълна сила при него. който не е комунист значе е фашист - браво на теб дядо стевчо не виждаш по далеч от носа си. струва ми се обаче че партията е била щедра към теб в миналото- я някоя добра службичка я някое и друго апартаментче я някоя руска лада обезателно червена на цвят да ти кажа много добре разбирам позицията ти.
Цвинокио

2013.08.08 | 20:48

58
Хахаха, ГРОБ иска съвместно управление!!! То и ЕвроРома няма да се навие на коалиция с тези изроди, бе!!!! България си има правителство и то ще ги довърши тези мърши!!!

2013.08.09 | 00:21

64
Комунистическата паплач от 1989 г. има един похват на сатанизиране на своите истински политически противници!! Първо беше Филип Димитров, после Иван Костов, а сега Бойко Борисов!! По тава ще се познае кой е наистина настъпил престъпните интереси на на бандитската Котерия БСП!! За жалост нивото на мат,ряла в Бг е достатъчно ниско , за да се върже на тази елементарна комуноидна стрпатегия!! Ти таварищ си очевидно на вълната на червената паплач!

2013.08.09 | 00:20

63
ПОВРЪЩАЙТЕ ОТ ЯД ГЕРБЕРАСТКА ИЗМЕТ ВОЛЕН УНИЩОЖИ ПРЕСТЪПНАТА ГРУПИРОВКА ГРОБ АХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХАА ГАДНО ЛИ ВИ Е
o&k

2013.08.08 | 21:19

61
Най-после да видя на снимка легендарния "Любо Ангелов"!Мислех че е иэмислен герой от комексите,но съвсем нормално си иэглежда на снимката и най-важното-умно гледа!Малко не е ориентиран в посока на промените,но след иэборите и беэ джипиес ще се оправи.Дерэай Любо,стискам ти палци:)

Добави коментар

Водещи новини