Първанов: Ветото на Плевнелиев е тежка политическа грешка

  • 09 август 2013 07:44

  • 3289
  • 16
Първанов: Ветото на Плевнелиев е тежка политическа грешка
© Булфото

"Ветото на Плевнелиев е тежка политическа грешка. Както казват спортистите, непредизвикана грешка", пише в коментар във в "Преса" президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в (2002 г. - 2012 г.) по повод ветото на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното върху актуализацията на бюджета.

"Винаги съм смятал, че Конституцията повелява хората да избират правителство и парламент, които да формират бюджетната политика. Изкуши ли се президентът да спира закона за бюджета, има риск да се обездвижат институциите в държавата, да се блокира икономиката", пише Първанов.

"Винаги съм смятал, че в отношенията на президента с изпълнителната власт трябва да има принципни неща, които да са своеобразен "кодекс". Сред тези неписани правила са: отказ от иницииране на оставки, отказ от коментари по кадрови въпроси по съставяне на правителството, отказ от налагане на вето върху държавния бюджет, отказ от критика на изпълнителната власт в разговори с представители на други държави", пише още той и подчертава:

"Ясно ще кажа, че съм от онези, които не искат оставката на кабинета и отстраняването на президента. Искам да имаме успешно правителство и успешен президент", пише Първанов.

Последвайте канала на

3289 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2013.08.12 | 19:19

16
Искаш успешно правителство???Това правителство??? Дето назначава Пеевски???? Браво бе г-н Първанов. Ама то от записващ разговори и стрелящ по архари какво да се очаква. Него правителството му е ОК като морал...
Бай Данчо

2013.08.12 | 19:19

15
Отново дежурните "разбирачи" по коментарите.Отново въпроса се пързаля по посока сини и червени .Аз се съгласявам с Гери че тук има само обикновени мошенници с цвят съгласно модата за деня и не ме притеснява че ще изтегляд един милиард.По притеснително е да ли ще го ихарчат за това за което обещават.
Geri

2013.08.11 | 11:33

8
Абе вие луди ли сте? Нима не разбрахте, че вече няма червени, сини, зелени. Б.Б. е бил ярко червен, а сега какъв е ми кажете? Просто мошеник. Костов не е ли бил червен ? Бил е, сегае син. Корупцията вече няма цвят, разберете го най-после !
баба гицка

2013.08.12 | 19:18

14
гери ГРЕШИШ --- ЕДРИЯ БЪЗНЕС СА ТЪМНО ЧЕРВЕНИ, СРЕДНИЯ ПРОСТО ЧЕРВЕНИ ---ОСТАНАЛОТО Е ЛЕКТОРАТ --- АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ЗАЕМА, А КОЙТО ИСКА ДА СИ ТЕГЛИ ОТ БАНКИТЕ ----- ХОРА СЛЕД ЗАЕМА И ВДИГАНЕТО НА ...... ЩЕ БЪДЕТЕ ПО БЕДНИ

2013.08.12 | 19:18

13
Ветото на Плевнелиев е тежка политическа грешка" Gospodi, kakav idiot. Vetoto bilo POLITI4ESKA gre6ka. Maloumni drugarju, tuk stava vapros za IKONOMIKA, a ne za Politika. Komunisti, prikazvate glupost, protivore4ite si neprekasnato
МИМОЗА

2013.08.12 | 19:18

12
Най-интересното е ,че откакто не е президент , Първанов стана много разговорлив , даже започна да изказва мнения...Преди това беше по-нисък от тревата...Най ми е странно обаче , дори и да се допусне една толкова безумна крачка , целяща пак да нагуши едни и същи , кой ще връща заеми???????? Както вървят нещата , след януари догодина в милата ни държава ще останат само социално слаби, държавни служители , деца и банкери...Истината е , че всъщност никой няма интерес нещата да се подредят, защото тогава ще е трудно да се "лови риба" ; и понеже става въпрос за много пари , освирепяването е пълно...То бива ,бива , ама защо не?Ние сме държава на неограничените простотии!
велин

2013.08.12 | 19:17

11
Никаква грешка не е ветото. За социално подпомагане са необходими не повече от 100 милиона. Останалите 900 къде отиват? Щели да се разплащат с безнеса! С кой бизнес? Аз имам малък бизнес и едва оцелявам! Кой го е грижа за мен? А за всички ония които блъскат за по 500 лева? Течи червени боклуци направиха преврат, взеха властта и сега искат да се разплатят с кукловодите за сметка на нещастния български народ! И всички от тяхното котило лаят в един глас!
българин съм

2013.08.12 | 19:17

10
Точно така, пак мошенничества и далавери от тройната коалиция! Бързат да вземат заема, като си въобразяват, че това ще ги "укрепи" на власт, като раздадат "трохички" на обикновенните хора, а големите пари ще ги дадат на олигарсите, които Орешарски - машата на ДПС , казва "на бизнеса". Народът, интелигенцията, интелектуалците и т.н питат - на кой бизнес??? Тези пари не са от техните джобове, а ние - народът ще ги плащаме , е , не трябва ли да знаем за какво ще плащаме??? Не казват другарите комунисти, те така са свикнали от години , но вече времената са други и номерата им трудно,много трудно ще "вървят". Който им опонира , както сега Президента ,веднага настръхват, че е "политическо действие" и започват манипулациите - щяло да се закъснее с това, онова....Ей, големи демагози и лъжци! Щом се закъснява да спрат с ваканцията/ която въобще не заслужават, те работиха само 2 месеца-по Кодекс може ли да ползват отпуск/ .??? Да се връщат и да работят, както бедния народ !
XXL

2013.08.12 | 19:17

9
Велинчо, като имаш и управляваш някакъв бизнес,я се опитай да сметнеш този прословут милиард,като му сложиш и лихвите и го раделиш на работещите българи за пет години и виж по колко се пада на човек на месец !!!
Geri

2013.08.11 | 11:33

7
Президентът е кукла на конци, дарпани от "ГЕРБ". Не му прави чест, че участвува в заговора на Б.Б. за дестабилизиране на държавата, целящо да доведе "ГЕРБ" отново на власт. Това е истинската причина за неговото Вето. За мен той е вече компроментиран Президент !

2013.08.11 | 11:33

6
Тежка политическа грешка е, че баща ти е опрашил майка ти, кхмер долен!
Истински кумунист

2013.08.11 | 11:32

5
БРАВО БАТЕ ГОЦЕ.ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА И ОЛИГАРСИТЕ КАКТО ВИНАГИ.

2013.08.09 | 20:22

4
Грешката на народа е че не ви отстреляхме като едър рогат добитък ами ви търпим мазните усмивчици и наглото поведение. Червени боклуци!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини