#ДАНСwithme 56. Обмисля се посрещането на депутатите след ваканцуването (обновена)

  • 08 август 2013 20:03

  • 3995
  • 47
#ДАНСwithme 56. Обмисля се посрещането на депутатите след ваканцуването (обновена)
©

Сотитици недоволни от кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 граждани се събраха на пл. Независимост.

На 56-тия ден хората обсъждат как да посрещнат депутатите, които ще се върнат на работа на 30 август. Предлагат се окупация на сградата на Народното събрание и блокиране на пътните артерии в страната. Вчера председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обяви, че събира народните избраници извънредно на 30 август. Утре депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента искане това заседание и новото обсъждане на бюджета да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

Хората викат мафия, оставка, , надуват свирки и тупат на барабани. Има издигнати лозунги, които гласят: Солидарност и контрол, "Оставка веднага, наглеци”, "Господа комунисти, обещаваме ви, че до 45 дни след вашата "почивка" ще ви осигурим перманентна такава – поне за 45 години”.

Към 20:30 часа протестиращите в София пристигнаха пред сградата на Народното събрание. Движението по бул. „Цар Освободител” от ул. „Г.С. Раковски” до СУ „Св. Климент Охридски” е блокирано. Протестиращите скандират „оставка”, чуват се силни освирквания.
Протестното шествие беше посрещнато от други протестиращи пред Народното събрание. Сградата на парламента е обградена с няколко метални заграждения и полицейска лента. Има полицаи около сградата.

Според официалното съобщение на МВР към 20 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 300. Към този час няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред.  Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността на протестиращите, се посочва в съобщението.

Няколко души се нахвърлиха с викове и обиди срещу емблематичния Йоло Денев, дългогодишен участник в множество протести. Възрастният поет беше принуден да изслуша отправените към него викове "Предател", "Кой си ти",  "Провокатор" и "Комунистически гестаповец". Негативната реакция беше породена от инициативата на антипрезидентския протест по обед, който издигна Денев за кандидат за държавен глава. Денев потвърди пред нахвърлилите се срещу него, че протестира срещу президента, но и ги увери, че е е един истински българин.

След като шествието се отправи към Народното събрание, движението пред Министерския съвет беше възстановено. В края на колоната се движеше полицейски автомобил.

Пред сградата на Военния клуб се бяха събрали двайсетина души, които настояваха да се проведе референдум за златодобива. Те подкрепяха исканията си със скандирания: "Златото си е наше". 

Пространството около Народното събрание е оградено с метални прегради, поставени на разстояние от по няколко метра една от друга и свързани единствено с полицейска лента.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3995 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
боклуци

2013.08.22 | 21:26

47
И какво – 50 дена крякате по София, сега отивате на морето. Работодателите ви от ГРОБ, като си свиркаха по морето преди месец, нищо не правехте, нали? Разберете, че България е твърдо зад правителството и вие сте обречени!!!

2013.08.22 | 21:26

46
При управлението на Бойко Борисов, част и продукт, от което е и самият президент Плевнелиев, България отбеляза рекордно пропадане във всички възможни рейтинг-листи за медийна свобода. Същото положение и в икономическата област ! Последни не само в ЕС , а и в ЦЯЛА ЕВРОПА !

2013.08.22 | 21:25

45
Да найба майкта на мръсните герберасти с какво управлението на тиквата дказа че е алтернатива на статуквото с нищичкооооооооооооо

2013.08.09 | 23:43

44
Селянин гнусен и примитивен, ще се удавиш от злоба бе! Я отиди в обора и изяж едно кравешко говно, после си шибни главата в някой по-остър ръб на жалкия си коптор. После ошпитай пак да напишеш нещо смислено, ако пак излезе псувня, скачай с един по-голям камък на шията в селската река.
Хахаха

2013.08.09 | 22:01

43
Щом приемате парите на говедата от ГРОБ, които ви плащат, чума да ви умори. Да ви секнат гласчетата, гръм да ви удари!!! Правителството няма да падне, защото България е зад него!!!
гадове

2013.08.09 | 22:00

42
Тези протести са доказателство, че Господ не съществува, иначе досега чума да ви е тръшнала, гниди платени!!! Но въпреки това, пак няма да успеете, защото България е силна и мнозинството подкрепя Орешарски!!!

2013.08.09 | 14:47

41
ЧЕТЕТЕ характеристиката на един плъх : Президентченцето плевнелийско е едно страхливо ,ЛЪЖЛИВО хюмне ! Слабохарактерен,малоумник според ТИКВАТА Борисов,който го чукаше по челото пред ЦЯЛА България , мухльо според собствената съпруга , офшорски далавераджия, червен комунист, васал на антибългарски сили , слаб оратор, оплел се като пате в кълчища, найбан от СИДЕРОВ ,прислуга на ГЕРБ, разединител на нацията ! СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ !!! Турски ибрикчия и ПРЕДАТЕЛ ! СЪД !
коко

2013.08.09 | 12:36

24
Без пари толкова. Около 200 човека са реално протестиращите.

2013.08.09 | 14:43

40
Тези протестиращи са "тикви"-подобни на Борисов. Те вместо да видят какви ЧАЛМИ са Плевнелиев,Борисов и Цветанов и какви скрити връзки имат с Касим Дал и Ердоган - протестират против един коректен и истински българин-който се е захванал в най-трудният момент да спасява България от ГЕРБ--- става въпрос за г-н Орешарски !!!!!!

2013.08.09 | 14:41

39
Президентът Росен Плевнелиев, който колкото пъти се появи по телевизията, толкова пъти тревожи хората, че е с ментални отклонения, чул, че имал три любовници, ама нямал такива. Абе, господин „Ирландска пастирка”, като те гледа човек в профил и анфас, а и отзад, изобщо и не си помисля, че някоя изобщо ще хукне да спи с теб! Так че, по-полека с любовниците. Ти, си кажи за офшорките и за Прокопиев. И за Боко си кажи. Защото не си президент, а гротеска, която България никога не е имала като държавен глава.

2013.08.09 | 12:39

38
ИЗМЕТ НАРКОМАНИ И ДЕГЕНЕРАТИ КУРВИ НА БОЙКО КУРВАТА НА ЕРДОГАН МРЪСНИ ЕНИЧАРИ

2013.08.09 | 12:38

34
ПЛАТЕН ДРАСКАЧ ОТ АТАКА,НЯМА ЛИ РЯЗАН ЧЕП С,КОЙТО ДА СИ ИГРАЕШ,ОСИРАТЕ ВСЯКА НОВИНА

2013.08.09 | 12:39

37
ОПОЗИЦИОННИТЕ ПАРТИИ ДА ЗАСТАНАТ НАЧЕЛО НА ПРОТЕСТА! ТОВА Е РЕШЕНИЕТО!

2013.08.08 | 22:12

1
Кои са те ,бе ?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини