Протестиращите дават пресконференция утре

  • 06 август 2013 18:27

  • 3374
  • 44
Протестиращите дават пресконференция утре
© Булфото

„Протестът проговаря" на специална пресконференция утре. Това съобщиха от антиправителствената пресслужба noresharski.com.

В съобщението се обяснява, че се създава "протестна мрежа", оглавена от "активни участници в протеста". В писмото си до медиите протестиращите твърдят, че въпросната структура "няма за цел да говори от името на всички протестиращи", но ще излъчи говорители, който ще се наричат „комуникатори". „Протестната мрежа" няма за цел и никакво намерение да води преговори с правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по какъвто и да било формат, който да отлага във времето изпълнението на основните искания на протеста - оставка и незабавни избори", казват още протестиращите.

Ето и пълния текст на съобщението:

„За 55 дни протестът срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и трайното присъствие на мафията в държавното управление се използва за поле на спекулации с прозрачността, намеренията и конкретните искания на протестиращите. За 55 дни протестът успя да устои на атаките и по естествен път в него се създадоха групи, най-вече в онлайн пространството, които без сблъсък на интереси да поддържат протеста жив и да оборят спекулациите с неговата "ваканция" и прозрачност.

За 55 дни в протеста се откроиха личности, които помогнаха за отстояването на исканията му. Оказа се, че всеки може да бъде полезен, стига да има идея и да я отстоява по възможно най-добрия начин и да има инструменти за печелене на доверие от голяма група хора. Оказа се, че можем да припознаваме един човек или група хора, които подкрепят нашите искания. Оказа се, че липсата на излъчени комуникатори от редиците на протеста може да служи за аргумент на политиците срещу легитимността на нашите единствени искания - оставка и незабавни избори. Оказа се, че политиците не желаят и не умеят да дебатират открито с нас, след отхвърлянето на поканата на четирима участници в протестите за предаването "Референдум".

Време е за следващата стъпка.

Онлайн вече тече процес на консолидиране на няколко "протестни групи". След дебати в тях решихме, че това е естествена еволюция, която ни води до създаването на обща среда за комуникация и регулярен обмен на информация между групите, както и за повдигане и обсъждане на основните за обществото въпроси и проблеми.

Протестната мрежа е всъщност група граждани - активни участници в протеста, които имат волята да съдействат на протеста. Протестна мрежа е независима структура и обща среда на взаимодействие между активни участници в протестите срещу кабинета Орешарски. Категорично няма за цел и намерение да води диалог с правителството, защото исканията ни се свеждат до оставка и провеждане на демократични избори. Изградена е на хоризонтален принцип от онлайн и „живи" групи за натиск.

Тя няма за цел да говори от името на всички протестиращи, но ще излъчи комуникатори, към тези, които досега легитимираха исканията на протеста в медиите - оставка и демократични избори, които могат да изслушват и съдействат на идеите на протестиращите. Протестна мрежа има за цел да се превърне в платформа за граждански контрол и коректив на некоректните спрямо обществото политически назначения и решения, обслужващи частни интереси. Протестна мрежа е отворена за диалог с всички групи, които имат сходни искания, но няма за цел и никакво намерение да води преговори с правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 по какъвто и да било формат, който да отлага във времето изпълнението на основните искания на протеста - оставка и незабавни избори.

За да бъде поставено началото на диалога и да бъдат представени първите комуникатори на Протестна мрежа, всички медии са поканени на официална пресконференция в сряда, 7 август, от 13.00 часа, в БТА.

Антиправителствената информационна служба (www.noresharski.com) не е организатор, но се присъединява към Протестна мрежа и е готова да съдейства като нейна медия".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3374 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
гадове

2013.08.07 | 11:58

31
Те световни институции признават правителството и действията му, само тук платените подметки на престъпната групировка ГЕРП крякат и врякат. Страх ви е гадове, но нищо не остава покрито и кирливите ви далавери ще бъдат изкарани наяве. Орешарски, зад теб е България - спокойно напред с промените!!!

2013.08.08 | 08:18

44
така ли защо тогава Франция, Германия наскоро и Япония бяха на друго мнение?! ти за целия свят Русия ли смяташ бившите ви дружинки?! поздравявам ти с една песен от 90те - Scorpions - Wind Of Change
боклуци

2013.08.07 | 11:58

32
Тези протести са доказателство, че Господ не съществува, иначе досега чума да ви е тръшнала, гниди платени!!! Но въпреки това, пак няма да успеете, защото България е силна и мнозинството подкрепя Орешарски!!!

2013.08.07 | 14:42

43
Типичен безбожник! :) Бомба в църква как е, добре ли е?! Мръсен червен селяндур!

2013.08.07 | 14:42

42
Ква стана тя , бе герберасти прости ?! Никой не ви иска тикви такива ! Зелени, сини , червени !Да ходи ТИКВАТА при ВОЛЕН да му се моли за подкрепа ПАК ! Да му падне на колене, да му лапа и духа , да му даде 2-3 милиарда от неговите кражби , да му се нагъзи на 4 крака и току виж ВОЛЕН се съгласил ? ПРОБВАЙТЕ бе, тъпанари гербаджийски!

2013.08.07 | 14:42

41
Червените свини са като давещо се куче в момента, активирали са всичките си трима платени драскачи и колкото повече се давят, толкова повече лаят. :)
дядо поп

2013.08.07 | 14:42

40
Защо не излязохте на протест когато кмета на Исперих стреля по горските служители в ДЛС-Воден или не дадохте пресконференция.В Лудогорието се управлява по турските закони или сега чувате.Че директора на СЦДП прави каквото си пожелае със служителите в стопанствата-че там синдиката е той.Но как той е човек на бандата на Бойко на тях им е позволено всичко
Българин

2013.08.07 | 09:14

6
България гласува и избра правителството на Орешарски.... като толкова искате промяна, гласувайте за господарите си от ГРОБ след 4 години, ако все още са на свобода, тези изроди!!!

2013.08.07 | 11:58

39
Я си припомни изборните резултати от 12 май и тогава ми кажи кой кого е избрал по точно Волен паша ви направи псевдо правителство
Реален

2013.08.07 | 11:58

38
Хем сте платени, хем сте тъпи, хем сте малко... разберете, че България подкрепя правителството и иска да види престъпниците от ГРОБ в затвора!!!
Хахаха

2013.08.07 | 11:58

37
Щом приемате парите на говедата от ГРОБ, които ви плащат, чума да ви умори. Да ви секнат гласчетата, гръм да ви удари!!! Правителството няма да падне, защото България е зад него!!!
Антипротест

2013.08.07 | 11:58

36
Гниди платени и жалки сте!!! Освен парите от ГРОБ, друго не виждате, но Господ ще ви накаже, отрепки долни! България подкрепя Орешарски и той ще успее да вкара господарите ви в затвора!!!!
Правителство

2013.08.07 | 11:58

35
Нищожно, платено малцинство, докарано с автобуси от дълбоката провинция се опитва да провокира законно, избраното правителство вече 53 дена, но без успех. Защо ли е така? Ами, защото България стой твърдо зад Орешарски и иска да види боклуците от ГРОБ в затвора!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини