Калин Каменов: Да ме плашат с каквото искат, знам какво сме свършили

  • 05 август 2013 08:43

  • 2444
  • 5
Калин Каменов: Да ме плашат с каквото искат, знам какво сме свършили
©

Мотивите за уволнението ми са политически. Не мога да какви са точно, защото не ми бяха предоставени официално. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият председател на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

"Бях отстранен заради назначаването на друг на поста. Не получих никакви обяснения. Това е поредният пример как се назначават личности на отговорни постове без да се обяснява защо. Онзиден пак без да бъдат дадени никакви мотиви е уволнена моята заместничка, а на нейно място е назначена дъщерята на прочутата Нора Ананиева", добави Каменов. От думите му стана ясно, че никой не го е извикал дори, за да сдаде поста на новата шефка на агенцията.

В коментар на думи на водещата, че управляващите го заплашват с прокурорска проверка, Каменов каза: "Да ме плашат с каквото искат. Ще изляза от това махленско ниво, в което се опитват да ме вкарат. Знам, че докато бях на поста, в агенцията бяха свършени доста неща. 3000 деца бяха изведени извън социалните домове и получиха своя дом и семейство. За мен е важна не оценката на сегашните управляващи, а оценката на родителите и децата, на които сме помогнали. Никога не съм имал претенцията да съм велик професионалист, но имам претенцията, че познавам системата отвътре. От 18-годишен съм доброволец в подобни организации и познавам много добре проблемите на децата. Имам диплома за хладилен електротехник, но не съм работил само това и не съм срамувам от работата си".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2444 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
НАРОДЕН ГЛАС

2013.08.06 | 00:37

1
на всички назначениа,ште им търсим сериозна отговорност.като политически и без конкурси-нали кабинета на ОРЕШАРСКИ Е ЕКСПЕРТЕН-СТАНИШЕВ-ЛИЧНО ШТЕ ОТГОВАРЯ ЗА ВСИЧКО-СИГОРНО ГО ЧАКА ПЪТЯ НА ЧАУШЕСКО-НО ТОИ В МОМЕНТА НЕ РАСАЖДАВА-ЗАШТОТО Е ПОД КОНТРОЛ НА ОЛИГАРСИТЕ-РЕВОЛИОСИОН-5 СЕПТЕМВРИ-СЪД НАРОДЕН И ГОСПОД ДА ГИ СЪДИ.
34

2013.08.06 | 09:01

5
АЛОУУУУ, ЕнтИлигенцията? Всички ли са олигофрени като теб? ШТо, сигОрно, тоИ....? Егати и гласът народем когато такива Отрепки се определят с народа!

2013.08.06 | 09:01

4
Винаги има политически назначения и това сегашното не прави изключение.Странно как преди 4 г се назначаваше а??По същия начин разбира се,но предишните не плачеха толкова,защото на всеки му е ясно,че ще работят толкова колкото и правителството което е на власт.

2013.08.06 | 02:20

2
Специално за тази институция - предишната шефка сама напусна поста - този дойде на мястото й началото на 2011. Личното ми мнение е, че е много отзивчив човек и наистина незнам каква сметка може да има толкова в тази агенция, че да има причина за политическа чистка...

2013.08.06 | 02:20

3
Плашенето на комунистите е още от комунизма.Сьщо така извьршваха и насилственост.Когато се уволних от казармата ме направиха член на /ОФ/.Не са ме питали искам ли да членувам и ако е да-кьде?Пример дадох само.

Добави коментар

Водещи новини