Вигенин предложи на Плевнелиев осем нови посланици

  • 03 август 2013 06:46

  • 3911
  • 5
Вигенин предложи на Плевнелиев осем нови посланици
© Булфото

Осем нови посланици предложи на президента външният ни министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,. Според справка в Комисията по досиетата никой от тях не е бил кадър на бившата Държавна сигурност, пише "Стандарт".

Почти всички кандидати са дипломати от кариерата. Сред тях е и бившият български посланик във Вашингтон Лъчезар Петков, който трябва да заеме поста в Чехия.

Той подаде оставка в края на 2009 г. по искане на правителството на ГЕРБ след скандал за изборни нарушения. Петков, както и бившият посланик в Турция Бранимир Младенов, бяха принудени да се оттеглят от заеманите длъжности след дисциплинарни производства, образувани в МВнР и след парламентарно разследване на нарушения при вота зад граница през 2009 година. През 2011 г. обаче външният министър Николай Младенов назначи Петков за шеф на Кризисния щаб в Министерството на външните работи. В момента той е главен секретар на министерството.

За посланик в Беларус е предложен Ангел Ганев, който е бивш посланик в Украйна. Кандидатурата за Индонезия е на Сергей Мичев, който е бил в Пхенян и Мексико. Звездалин Лалов, който е бил началник отдел "Африка" в МВнР, е предложен за посланик в Алжир след освобождаването на сегашния ръководител на мисията там Димитър Димитров. За посланик в Австралия е предложена Емилия Йорданова Стефанова-Велева, която трябва да замени Красимир Стефанов. За Йордания е предложен Венелин Лазаров, на мястото на Петър Драгнев. В тази връзка правителството предлага на държавния глава да освободи Лазаров от сегашния му пост на посланик в Либия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3911 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БСП

2013.08.07 | 09:11

5
НЯМА СМИСАЛ -ДР,ВАГИНА -ДА НАЗНАЧАВАШ-ЗАШТОТО САМО СЛЕД МЕСЕС-НИЕ ИНТЕЛИГЕНСИАТА ШТЕ ТИ ТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ-КАТО ВСИЧКИ ШТЕ МИНАВАТ С КОНКУРСИ -И ПОСЛАНИСИ-ВКЛ.-ТОВА Е ПРИНСИПА НА ДЕМОКРАСИАТА-ТЕЗИ ТУРСКИ НАЗНАЧЕНИЯ ШТЕ ВИ СЕ ВИДИ СОЛЕНО-СТАНИШЕВ ПРИ ЧАУШЕСКО-ЗАТОВА-ВНИМАВАИ-ЧЕ В ЗАТВОРА ЕПТЕН ШТЕ ТИ СПРЕ ГОВОРА.showed orsfall
Ани Хоанг

2013.08.04 | 19:56

4
Този хомоцекцуалист ли ще ми казва какво да правя бе?

2013.08.04 | 19:55

3
А, Криси-Вагината предлага "НЕченгета", да не повярваш. Ама нали имаше едни досиета дето ги "унищожиха"? Тия педерасти дето им извадиха картончетата последниъте години, са били последни дупки на кавала. Ама има мноого дето комисията за досиетата не може да провери. Лично познавам такъв боклук, дето всички в квартала знаехме какво работи, заради глуповатия му син. Скоро от любопитство си направих труда да проверя дали ще излезе нещо за тоя боклук и нищо!
Пенсионер

2013.08.04 | 16:14

2
Пенсионирах се и още ще чакам да ме назначат и мен някъде.Ей,голяма мъка,като не може посланник,поне един митничар да бъда.Имам една диплома,ама ще им извадя поне още 3 фалшиви.

2013.08.04 | 16:14

1
''Според справка в Комисията по досиетата никой от тях не е бил кадър на бившата Държавна сигурност''... Виж ми окото!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини