Драгомир Стойнев за Ораново: Държавата трябва да си дойде на мястото

  • 02 август 2013 20:17

  • 1407
  • 3
Драгомир Стойнев за Ораново: Държавата трябва да си дойде на мястото
©

Концесионният договор за мина "Ораново" е нарушен и това ми даде основание да наредя временно работата там да бъде спряна. Държавата трябва да си дойде на мястото. Това каза в студиото на Новините на БНТ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

"Когато собственикът спази поетите ангажименти, работата ще бъде възстановена. През това време той няма право да уволнява работници. Разбирам социалната страна на въпроса, но няма да позволя алтернативата да бъде "хляб или смърт", добави Стойнев. Той каза, че по случая с трагичната смърт на миньорите в рудника вече има заведено досъдебно производство в прокуратурата.

"Договорът е сключен през февруари 2005 г. и в продължение на 5 г. собственикът е бил освободен от концесионни възнаграждения. Все още не са изплатени на държавата такива за втората половина на 2011 г. и за цялата 2012 г. Собственикът е бил неизряден, но явно в икономическото министерство са си затваряли очите. Крайно време е да има ред и да се носи отговорност", каза още Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. От думите на министъра стана ясно, че е разпоредена проверка на 500 концесионни договора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1407 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.04 | 11:08

3
Бе няма ли най-накрая природните богатства на тая държава да станат изключителна държавна собственост.То се вижда,че т.н. либерализация,приватизация,гомнизация се провали с гръм и трясък.Озъбете се най-накрая на охранените еврокомисионни лекета-българския народен интерес е над всичко.
Българин

2013.08.03 | 15:05

2
Как може вече 23 години животът на българите да не струва нищо, в тази държава има само малцинства и никакъв друг народ. В друга държава само като си гражданин и държавата мисли за теб. А в България е точно обратното всички права са на малцинствата, а местните са оставени на произвола на съдбата. Как може българин да остане без работа и доходи ( всичко е заради алчните собственици) и държавата да не му осигури поне прехраната. В тази вече загубена държава ( след 10-15 г. няма да има кои да работи и да плаща данъци) живота струва пари само на бизнесмените,а те всячески гледат да не плащат данъци и си укриват парите. До кога това нещо с геноцида на народа ни.....

2013.08.03 | 15:04

1
Собственика е ваш човек, вие освен да му подарите някое предприятие за утеха, друго няма да направите. Държавата ще си дойде на мястото, когато вие се махнете или ние ви изметем.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини