Кунева не хареса имот от 200 кв. м. за партийна централа в центъра на София

  • 02 август 2013 07:15

  • 2823
  • 14
Кунева не хареса имот от 200 кв. м. за партийна централа в центъра на София
©

"Движение България на гражданите" е отхвърлило предложен от областния управител на София Росен Малинов имот в центъра за партийна централа, съобщава "24 часа".

Имотът е над 200 квадрата и се намира на ул. "Лавеле". Той обаче е на четвъртия етаж, а в сградата нямало асансьор. В писмо до областния управител лидерът на ДБГ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заявява, че иска бъдещата централа на партията да е поне 300 квадрата,
без в тях да влизат сервизните помещения, и да е на партерен етаж, за да е достъпен за хора с увреждания. Имотът не бил и ремонтиран, а партията нямала възможност да отдели средства. В него имало само 2 работни помещения, а останалите били преходни и неизползваеми за партийна дейност, пише в писмото. "Помещения от типа на изби и тавани, каквито фигурират в предложения ни имот, не са работна площ и не биха могли да се ползват за работна площ. Удивление буди фактът, че след като на територията на София се освобождават партийни централи, ни се предлага апартамент, непригоден за партийна работа. За съпоставка могат да се вземат централите на БСП и ДПС, намиращи се в близост до предложения ни имот", заявява Кунева.

"БСП е настанена на "Позитано" 20 не по Закона за политическите партии, а по този за конфискация на имущество след отнемането на партийния дом. Освен това няма освободени централи. Изпратих писмо на г-жа Кунева, в което предлагаме друг имот. Той обаче също не е 300 кв. м, а около 200, но е на партер", обясни губернаторът.
Второто предложение е за апартамент в квартал "Изток". Тепърва ще стане ясно дали партията ще го хареса.

"Имах доброто желание да намерим подходящ държавен имот за "Движение България на гражданите". Писмото звучи високомерно и с почти назидателен тон се казва как сме длъжни да отговорим на всички изисквания. Областната управа не е брокерска къща, която разпределя имоти. Истината е, че възможностите ни са ограничени и не сме в състояние да предложим кой знае какви варианти. Така че ако г-жа Кунева не хареса апартамента в "Изток", няма да има трето предложение. По закон сме длъжни да осигурим помещения на парламентарно представените партии, а за останалите, които не са минали 4% бариера - при възможност", отсече Малинов.

Между 3 и 5 лв. на кв. м е наемът, който партиите плащат на държавата за ползване на помещения. Размерът е определен по закон, а разликата се получава от коефициенти, които се формират според местоположението на имота, големината му, кога е построена сградата и др.

Така най-много плащат ГЕРБ - по 5 лв. на квадрат за помещенията в административната сграда на НДК. Там те заемат два етажа. За централите си БСП, ДПС и "Атака" дължат по 3,60 - 3,80 лв. на кв. м.

За момента всички партии си плащат редовно наема. Има само няколко изключения, но забавянето е в рамките на законовия срок до 3 месеца. Едното е от формация, която натрупала дълго, но направила сериозен ремонт на покрива на сградата и сега средствата ще се приспаднат от месечните задължения, обясни Малинов.

Скоро Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец, и партията му "Глас народен" ще са новодомци. Бъдещият офис ще е в Студентски град на бул. "А. Ляпчев", а в близките дни ще бъде подписан договорът за предоставянето на държавния имот, съобщи областният управител на София Росен Малинов.

"Глас народен" ще се нанесе в апартамент от малко над 60 квадрата. Той е в нова кооперация, в която държавата има няколко жилища. За разлика от другите лидери, които чакат ред за централи, Витков нямал претенции, че офисът му ще е далеч от центъра, нито че площта не е голяма.

След края на втория мандат офис в Студентски град, но на ул. "Ал. Фол" получи и президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Той обаче разполага със 150 квадрата.

От НФСБ също са изпратили писмо с искане областната управа в София да им предложи имот за партийна централа.

Партията на шефа на СКАТ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 обаче решила да "улесни" губернатора и направо посочила къде иска да бъде настанена - в централата на СДС на ул. "Раковски" 134.

"Обясних, че няма как НФСБ да получи "Раковски" 134. Първо, част от сградата е реституирана и второ, има договор със СДС, който изтича през 2015 г.", разказа областният управител Росен Малинов.

Вместо синята централа той им предложил 3 кантори в Търговския дом срещу Съдебната палата. От партията тепърва ще правят оглед на помещенията.

Най-новото министерство на инвестиционното проектиране, което ще поеме част от функциите на строителното ведомство, по всяка вероятност ще бъде настанено в сградата на бившото американско посолство на ул. "Съборна" 1. Там доскоро се помещаваше испанският културен център - Институт "Сервантес".

Запознати твърдят, че представители на министерството вече са правили оглед на сградата. Тя била в прилично състояние, но имала нужда от освежаване. Плюсът бил, че тоалетните са хубави, което било важно, когато се посрещат чуждестранни инвеститори. Очаква се част от дирекциите, които бяха към регионалното министерство, да останат в неговата сграда поне в началото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2823 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
старшината

2013.08.04 | 05:40

14
ТАЗИ КОКОМЯВКА НАЛИ ПОДАДЕ ОСТАВКА ---КАКВИ ЦЕНТРАЛИ НЕ ХАРЕСВА --- ЛИЗБИЙКЕ ОТИВАИСИ .
Потресаващо

2013.08.03 | 19:55

10
Потресаващ правопис, потресаваща култура... Защо изобщо пишете да се излагате така?!? Ако такива хора не харесват Кунева... ясна работата. Значи си заслужава жената да бъде подкрепяна и харесвана от нормалните и културните. И грамотните.
Бай Ставри

2013.08.02 | 13:45

6
Тя може да е лезбийка ама аз знайш ли как ши науча да лапа чурка и да пие сперма.

2013.08.04 | 05:40

13
Какви офиси? Какви партии? Какво още чакат боядисаните комуняги - вече всеки със своя партия? Всичката тая измет трябва да се затрупа с калта, която копаят в момента в Ораново. Само така БГ народа може да ги забрави, а и няма смрад да се усеща от тях наоколо...
Иван

2013.08.04 | 05:39

12
Ами действително не е честно партии с по-малък резултат от нейната да се ширят в огромни сгради а на нея да й се предлага някакъв неремонтиран таван. И аз нямаше да го искам.
Zoro

2013.08.04 | 05:38

11
Mislq che malko kato postoi na tqsno shte i e nai dobre:)
Боздуган

2013.08.02 | 13:45

7
Кунева,Безуханова,Кристалина Георгиева ,Цветелина Бориславова са мащабни предателки ,крадли милионерки,заслужаващи презрението на народа, а не РОЙТЕРС да ни ги пробутва към властта !
!!!

2013.08.02 | 15:20

9
Не може да сравняваш Кунева с тия трите кукумявки, които не са направили НИЩО за българите, а само лично са се облагодетелствали. Кунева може да е взимала големи пари в Европа, ама и ни вкара в Европейския съюз, откъдето сега ни идват повечето пари за държавата. Така че с повече уважение към нея, ако обичаш, и не я слагай в компанията на тия "дами".

2013.08.02 | 13:45

8
Даже няма да чета новината, защото доколкото помня, Кунева се оттегли от движението след провала на изборите.
Куневица

2013.08.02 | 13:45

5
Куневица се е взела много на сериозно с поредните си опити да се върне във властта!
Стани Траянов

2013.08.02 | 13:45

4
ахххх секси лелче и на тази и на Манолова бих им близал точките докато не ми се додрайфа мммммммммм
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.08.02 | 13:45

3
окато не почнем да мислим САМО ПРАГМАТИЧНО,без политика,нищо не правиме.23 години,го демонстрират.Не преминат ли всички минерални ресурси,ток вода(т.н естествен монопол)-АМА КРАСИВО СА КРЪСТИЛИ УЗАКОНЕНИЯ ПЛАДНЕШКИ ОБИР,НАЛИ?-до никъде няма да стигнем.И не ме интересува,коя партия ше го направи,дали Волен,Пешо,Иван или Драган.Там ни отиват парите,т ам са раб.места.там е растежа на фиска и добруването на всички.Другото е дъвка за наивници,която джвакаме половин век.Защо Англия,сащ,франсетата приложиха одържавяване на жизнено важни ресори,вкл.банки?Нали там никога не са били КОмунисти?
Кунева е в правото си

2013.08.02 | 13:45

2
Кунева е в правото си да иска достъп за граждани с увреждания. А този държавен служител, дето е клюкарил кой какво е искал, да вземе да работи, вместо да дава пикантерии на медиите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини