БСП: Плевнелиев няма да наложи вето на дянковия бюджет

  • 31 юли 2013 08:07

  • 2011
  • 9
БСП: Плевнелиев няма да наложи вето на дянковия бюджет
©

Президентът няма да наложи вето върху бюджета. Тази надежда изрази пред БТВ депутатът от БСП Дора Янкова. Ако Плевнелиев иска да бъде говорител на извънпарламентарната опозиция ще наложи вето. Но ако направи прочит на това, как оценява бюджета неговото собствено служебно правителство не би трябвало да го прави, каза Дора Янкова.

По процедура след налагането на ветото, в 15-дневен срок парламентът трябва да разгледа законопроекта и да го гласува. Тогава обаче ще бъдат необходими и гласовете на Атака, тъй като потвърждаването на закон, върнат от президента се извършва със 121 гласа. ДПС и БСП разполагат със 119 гласа, след като Делян Пеевски се отказа да идва в пленарната зала докато Конституционния съд не реши неговия казус. Това е актуализация на бюджета Дянков, който доведе до замразяването на доходите, фалит на много малки и средни предприятия, голяма несигурност в приходите, заложен 1,9 растеж, който е невъзможен.

Растежът в момента е 0,4%, така че да се увлича Плевнелиев по фискалната политика на дянковия бюджет е съмнително, каза социалистката. В първото полугодие ГЕРБ управлява 2м, служебното правителство 3 м, имаме необходимост от създаване на организация в НАП и митниците, за да се напрегне бюджета и да се засили събирането на приходи от митниците. Доря Янкова изрази надежда, че Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще засили събираемостта. Три пункта се променят – откриване на резерви за социална политика, динамично връщане на ДДС и опазване на параметрите на безработицата.

Приходната част е изпълнима, отговори Менда Стоянова от ГЕРБ. Основният проблем е в събираемостта на акцизите, където е и намаляването на 200 млн. лв. за събираемостта. Заедно със Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 миналата година поиска увеличаване на приходите с 1,1 млрд. лв., а сега иска дори намаление. Ако агенциите работят и кабинета си върши работата, приходите са изпълними и не е необходимо увеличаване на дефицита. В момента фискалният резерв е 5,8 млрд. Лв, припомни Стоянова. Тя изпадна в неудобна ситуация, в която едва не се обори сама себе си. Когато заедно със Станишев предложиха това, той не действаше популистки и може би беше прав, каза депутатът от ГЕРБ. Веднага след това обаче уточни, че в момента трябва да изпълни заложените параметри, защото 1,1 млрд. лв. е невъзможна сума за събиране.

103 млн. лв. от общо 286 млн. лв., които са предвидени отиват за МО и МВР. Това са ведомствата с най-голям бюджет, а те имат големи резерви, които да покрият плащанията с преструктуриране, посочи Стоянова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2011 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
0

2013.08.01 | 01:12

9
Da vidim ;-)

2013.08.01 | 01:12

8
Откъде сте толкова сигурни, че няма - да не сте му предложили процент?
Ха на бас!

2013.08.01 | 01:11

7
Ха на бас!
химн на БСПДПСАТАКА

2013.08.01 | 01:11

6
КОМУНИСТИТЕ РОДИНАТА РАЗГРАБВАТ , КОМСОМОЛЦИТЕ СЛЕД ТЯХ КРАДАТ. ПЕНСИОНЕРИ , ПЕНСИОНЕРИ - ДЪЛЪГ ПЪТ ВИ ЧАКА - БАВНА СМЪРТ. АТАКИСТИ , ТУРКОФИЛИ , КОМУНИСТИ - СМЕ В ЕДИН И СЪЩИ СТРОЙ. АТАКИСТИ , ТУРКОФИЛИ , КОМУНИСТИ - ЗАЕДНО, ВЪВ ДАЛАВЕРИТЕ БЕЗБРОЙ.
stoiko

2013.08.01 | 01:11

5
G-n Plevneliev e prezident na naroda i negovoto pravo na veto naroda ste oceni polozitelno,trjbva da se slozi kraj na krazbite ot vasa strana dr. Jnkova.

2013.08.01 | 01:10

4
Героинята на труда Дора от кравеферма БСП
Много интелигентна експертка!

2013.08.01 | 01:10

3
Много интелигентна експертка! Поздрави за БСП и завист, че разполага с толкова интелигентни, знаещи и можещи млади кадри, които са бъдещето на Партията и нацията. По този повод категорично подкрепих детето си, да се махне от Булгаристан за винаги. От него турско-комунистическата фашизоидна шайка няма да може да открадне нито една стотинка. За това съм сигурен. Да стоят тук и да се правят на велики пред циганите - техният естествен съюзник. Свестните деца няма да работят за тях! Ще дишат свободно! Ние не можахме, поне те да могат!
Крез

2013.08.01 | 01:09

2
Дора пусна исляма в средните Родопи скапа Смолян а сега иска и да окраде хазната . Нагла селяндурка

2013.07.31 | 12:24

1
МО и МВР...айде стига вече. Да се реформират поне!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини