Греков: Не обмисляме намаляване на ДДС за храните

  • 30 юли 2013 08:20

  • 1748
  • 2
Греков: Не обмисляме намаляване на ДДС за храните
© Булфото

Не сме обмисляли, нито обсъждали намаляване на ДДС върху храните. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Това нито се е умувало в Министерството на земеделието, нито в правителството за намаляване на ДДС върху земеделската продукция. Така че върху този въпрос мога да кажа категорично, че не е обсъждан, поясни министъра.

Той добави, че е убеден, че ще надделеем конкуренцията на румънските производители, които имат нулева данъчна ставка върху производството си. Земеделското министерство ще предложи диференцирани субсидии за земеделското производство.

Нашата цел като министерство е да се даде шанс на българското производство не само да задоволи нашият пазар, а и да се изнася достатъчно. Сега само 20% от стоките на пазара са български. Производството трябва да се субсидира, а това не означава, че цената на продукцията ще стане по-висока. Според Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по идеята на правителството е да стимулира земеделските производители чрез допълнителни субсидии, допълнителни дотации, облекчаване на някои режими относно ползването на европейските субсидии.

Последвайте канала на

1748 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.30 | 14:38

2
Осигурявам работа на 8 души! След три месеца освобождавам всички работници и да се махам.Няма да робувам на тази скапана държава.
2

2013.07.30 | 14:38

1
Аз на 15 човека. В края на годината обаче също затварям и се махам от тази кочина.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини