Орешарски: Само правителството не може да пребори бедността (видео)

  • 26 юли 2013 15:36

  • 6899
  • 42
Орешарски: Само правителството не може да пребори бедността (видео)
©

"Управленската програма е базирана на програмните приоритети, на базата на които беше избрано правителството", каза премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на заседанието на Националния съвет на БСП.

Орешарски представя Проект за Програма за управление на правителството. В програмата сме отчели препоръките на Съвета на ЕС, както по Конвергентната програма, така и на Мониторинговия доклад, мнения и препоръки на граждански организации.

Орешарски зави, че в програмата има приемственост по следните теми - Валутният борд, стабилността на банковата система, продължаване на европейската интеграция, развитие на инфраструктурата. Различното е - съсредоточаване върху заетостта, засилване на регулациите на финансовия сектор, спасяване на българската енергетика, реална защита на потребителите, месечни отчети пред парламента и обществото.

"България не обслужва от няколко години заемът към „Сименс”, в резултат на което страната е изключена от списъци за инвестиции", отбеляза Орешарски.

"Само правителството не би могло да се справи с решаване на проблема с бедността. Подобряването на бизнес климата е истинската политика по отношение на доходите", каза министър-председателят.

В програмата са заложени мерки срещу монополите; ефективна защита на потребителите; подкрепа за малкия и среден бизнес. Предвиждат се мерки за гарантирано усвояване на европейските фондове. В програмата са включени мерки за спасяване на енергетиката. Заложено е намаляване на различията между регионите.

"Бедността винаги е съпътствала нашето развитие в последните години. Развитието на бизнеса не е самоцел, а има за цел да подобрява доходите на гражданите. Приоритет в управленската програма на правителството е стимулиране на раждаемостта. Вече имаме частично реализиране на мерки за социалното подпомагане по групи", каза Орешарски и припомни енергийните помощи за някои групи. В сегашната безработица има сериозни структурни несъответствия и това засилва значението на квалификацията и преквалификацията на кадри, отбеляза премиерът. Набелязали сме си за цел 1.5% от БВП да се инвестират в изследователска дейност, каза Орешарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6899 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
каката на баткото

2013.08.15 | 17:44

42
палячо и смешник ,това и първолаци няма да повярват!

2013.07.28 | 20:58

41
Подавай ВЕДНАГА, гнусен педерунгел!

2013.07.28 | 06:06

40
Това правителство не разбра ли, че е поредният опит да се защитят руските интереси в България? Защо ни е "Белене"?Само малоумник може да си помисли, че и по партийна линия ще вземат някои българин да копае и дупки там. Защо ще плащаме 10 години с транзитните такси на Газпром за уж вложените капитали? Какво пречи да е примерно за 100? Тогава за тези години ще остават само от там по 180 млн. евро за страната. Ако на Русия не им изнася може да направят "Южен поток" примерно да доставя газ за Европа по трасето " Сибир-Луната-ЕС"

2013.07.28 | 06:06

39
Господин Орешарски, та нали госпожа Рединг го каза - Мафията създава бедноста. Следователно, правителството ТРЯБВА да пребори мафията, което не се случвало през последните 23 години. Нещо повече - правителствата са се съюзявали с нея срещу народа. Във всяка държава има организирана престъпност, но навсякъде тя си знае мястото. Тя не преминава, или по-точно не и се разрешава да преминава определени граници.

2013.07.28 | 02:01

38
НАРОДЕ, ИЗЛЕЗ НА МИРЕН ПРОТЕСТ! Агонията е по-лоша от всичко.

2013.07.28 | 02:01

37
олигарски ти кажи ,като бивш финансов министър защо не се обслужва заемът към сименс ,как от няколко милиона станаха около 110 милиона,сименс е компания която е забъркана в корупционни скандали и даване на подкупи на политици в Европа и света.
До гей дружинката на БиеСиеПие , ДПС и бАТАКА

2013.07.28 | 02:01

36
Мама ти долна и продажна дето е снесла тоя Олигарски урод ! Какъв си „икономист” бе продажна мастия ! Какви лъжи плещеше преди изборите , че ще напълниш хазната с 2 милиарда като спреш контрабандата и подгониш олигарсите да плащат данъци ! На практика излезе , че трябва да окрадеш до каквото се докопаш, мамати проста ! ЕДИН МИЛИАД ДЪЛГ ДА КРАДЕШ - ще ни заробиш и децата мръсен гнусар ! ЩЕ СЕ МОЛИМ ДЯНКОВ ДА СЕ ВЪРНЕ да оправя оглозганата ни икономика...Лустрация за уродите от червено-гаджалската партия... САМО БОЙКО ЩЕ ГИ РАЗТУРИ ТИЯ БЕЗРОДНИЦИ !
k

2013.07.28 | 02:00

35
Орешарски, винаги съм знаел , че си лъжец, лицемер и кариерист. Друга песен пееше преди да седнеш в министерския стол. Не се учудвам. Време е наистина да разпуснем седянката. И да не чуваме повече никога нито за тен , нито за твоята мафотска групировка БСП и нейните производни ГЕРБ и цялата останала политическа сган...крайно време е...23 години лъжи и демагогия стигат
Пламен

2013.07.27 | 08:57

9
това правителство по принцип не могат да се справя с каквото и да е ... та по добре би било да си сабират партакешите и да се махат

2013.07.28 | 02:00

34
А Бойко дали ще може да се оправи- или той отдавна се кани да направи от България - пустиня.......

2013.07.28 | 02:00

33
Буратино, подавай, педал!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини