Пленумът на БСП решава за плана "Орешарски"

  • 26 юли 2013 14:22

  • 2006
  • 7
Пленумът на БСП решава за плана "Орешарски"
©

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 пристигна за заседанието на Националния съвет на БСП в централата на партията на ул. "Позитано" 20”, но отказа да коментира каквито и да са въпроси. 

На заседанието ще бъде обсъден новия екшън план на левицата. Засега не се знае с какъв времеви хоризонт ще е новият план "Орешарски", но се очаква да е дългосрочен. Обсъждали се обаче два възможни срока - шест месеца и една година.

Една от мерките, за които трябва да бъде фиксиран срок в новия план на кабинета "Орешарски", е увеличението на минималната работна заплата. Преди изборите БСП обещаваше минималното възнаграждение да се вдигне от 310 на 340 лева още през тази есен, но за момента такова нещо не се предвижда с актуализацията на бюджета. По-реалистичният вариант бил повишението да стане факт от 1 януари, посочва "Труд".

Депутати от ресорната парламентарна комисия коментираха, че правителството има такъв ангажимент, но предстои той да бъде обсъден с бизнеса. От година и половина редица такси, в т.ч. и за посещение при лекар, са отвързани от минималната работна заплата. Вдигането на минималната надница ще натовари само работодателите, които са против.

По данни на НСИ минимална работна заплата получават 120 000 души - повечето при частни работодатели. Повишението би натоварило бизнеса с 3,6 млн. лв. на месец, и то само заради номиналното увеличение с 30 лв., без да се смятат по-големите осигуровки в тежест на работодателя.

Последвайте канала на

Novini.bg
2006 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Лумпен

2013.07.28 | 02:21

7
Екшън план ,а ? Подавай си оставката ,Пламене ,защото народът такъв екшън ще ви спретне / на теб и на турско-червените ти господари/ ,че България ще ви се стори тясна. ОСТАВКА !!!

2013.07.28 | 02:21

6
Ще спретнеш-грънци. Най-много да го хванеш Орешарски за дедовия.
Боздуган

2013.07.28 | 02:21

5
Какъв щял да бъде времевият хоризонт на Орешарски ? Герберасти прости, ще ви разкрия една тайна,между нас да си остане . ОРЕХЪТ щял да управлява цял мандат до 2017 г. ! Какво нахалство, това вече на нищо не прилича !Молете се на СИДЕРОВ да го свали ! СИДЕРА може да съжали ТИКВАТА Борисов .Нали вече го найба ! Или може да му се прииска отново ? Знае ли ТИКВАТА, но трябва да рискува ! ХАХАХАХАХА........
Боздуган с гъз разпран

2013.07.26 | 23:16

2
Аз съм бай ви Боздуган и Г Ъ З Ъ Т ми е разпран ,щото турци ме Е Б А Х А и дупето ми Р А З П Р А Х А . И сега се чудя как ,ще отида при Местан , с този Г Ъ З така разпран ,че и мъничко Н А С Р А Н ? А на Волен и Станишката ,много пъти ял съм П И Ш К И Т Е и сега тук С Л О В О Д Р И С К А М ,и за нов К У Р се натискам ,щото искам и на Орешарката ,да опитам ПАЛАМАРКАТА. А ,поуката е ясна - най обичам да ме шибат, в дупката /КОЯТО БЕШЕ/ тясна!
Боздуган с гъз насран

2013.07.26 | 23:16

1
Пак съм аз - бай БОЗДУГАН - пак Е Б А Н и пак Н А С Р А Н , а Н А С Р А Н съм ,щот Местана ,ме разчекна от Е Б А Н Е , и сега не гарантирам ,/че ще мога / , С Ф И Н К Т Е Р Ч Е Т О да си контролирам . Та - не се чудете днеска - на Д Р И С Н Я Т А МИ СЛОВЕСНА. Ваш : Боздуган
XXXL

2013.07.28 | 02:21

4
Разпран, насран - все е Боздуган!
vic_awake

2013.07.26 | 23:16

3
Малко снимки и подписка vsekiden.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини