В парламента: Има кворум, няма кворум

  • 26 юли 2013 13:37

  • 3463
  • 12
В парламента: Има кворум, няма кворум
© Булфото

Около половин час продължи проверката за наличие на кворум в парламента. Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев направи предложение да се извърши поименна проверка на кворума, ПГ на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, след което се върнаха.

Заместник-председателят на парламента Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент попита представителите на ГЕРБ: „Вие колеги, които сте в залата и не вдигате ръка, в залата ли сте или не”. След това той каза, че ще ги отбележи като присъстващи.

След края на поименната проверка се оказа, че има 127 народни представители и е осигурен кворумът в пленарна зала.

След приемането на промени в Закона за водите депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза: „Вдигнах ръка от място, както по правилник. Вие пропускате да поглеждате във вдясно стоящите. Има народни представители, които повече от минута вдигат ръка за процедура. Преди секунди бяхме свидетели на поредната порочна практика на това управляващо мнозинство – погазване на Правилника на Народното събрание”. Тя се обърна към председателстващия заседанието Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент с думите: „Очаквам да не си позволите повече от минута и 30 секунди да призовавате народните представители да влязат в зала, за да се събере кворумът на това Народно събрание. Все пак може би ще благодарите на колегите от „Атака”, които и днес осигуриха златния глас, за да го има този парламент. Апелът ми е – не следвайте поведението на г-н Миков, който си позволи от Сърбия някъде да закрива заседания на парламента, да допуска парламентарно поведение на един лидер, стоящ под една пластмасова маса”. В отговор Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент попита: „Аз как да разбера кое е народен представител, кое е квестор?”

Председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви: „Не смятах да взимам отношение по една лъжа, която се тиражира от два дни по повод мое официално посещение в Сърбия. Имах официални срещи с председателя на парламента, с президента на Сърбия и с министър-председателя на Сърбия. Лидерът на една парламентарна група си позволи за пореден път да лъже чрез медиите. Аз реших, че не си струва да влизаш в обяснение по въпроси, които са безспорни и които не почиват на никакви факти. Днес, когато народни представители от неговата група продължават да тиражират тези лъжи без грам отговорност, съм длъжен да кажа, че това, което заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, е една голяма поредна негова лъжа”.

Депутатът от ПГ на „Атака” Станислав Станилов добави: „Обръщам се към колегите от ГЕРБ – уважаваеми колеги, когато крещите срещу „Атака”, много ви моля да си спомните как си направихте правителство с нашите гласове. Да подкрепим партия, която не беше влизала никога в управлението и даваше надежди, че ще направи нещо за България, за нас беше чест. За благодарност зловещият човек г-н Цветанов екзекутира ПГ на „Атака” с гнусни методи и вие тогава не крещяхте, нали? Вие ни унизихте, не свършихте нищо и сега се сърдите, че ние крепим кворума на един законен български парламент, а вие не можахте да спечелите 51 %. Това каза българският народ. Народното събрание е легитимно и не бива да се сърдите, най-малко на нас. Да престанем да крещим, да почнем да работим и може да излезе нещо”.

Последвайте канала на

3463 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Боздуган

2013.10.17 | 11:06

11
Браво , проф . СТАНИЛОВ ! За мен сте умен и честен български депутат ! Колкото до ГЕРБ , те са една неблагодарна , престъпна , бандитска шайка , която АТАКА заслужено наказа ! Сега се видя , че без АТАКА , ГЕРБ са една ГОЛЯЯЯЯМА НУЛА ! Затова бълват отровна пяна ,злобеят против ВОЛЕН, но неуспешно ! ГЕРБ са вече на политическото гробище !
уууу...

2013.10.17 | 11:06

12
ти къде си ,на обикновенното нали? и без опело.......уред ли си момче?

2013.10.17 | 11:05

10
До г-н Станислав Станилов депутат от ПГ на Атака. Г-н Станилов, ако не бяхте дали кворум на това правителсто, което според мен не е законно избрано, защото е опорочило гласовете на своите избиратели, в това число и моят и бяхте отишли на нови избори, сега партия Атака щеше да има двойно повече поддръжници, ако не и тройно. При така стеклите се обстоятелства обаче, които са изкукуригването на вашия шеф Волен Сидеров и подкрепа за протурската партия ДПС по един или друг начин, като им позволявате да налагат със едни или други силови методи свои хора на места където няма техни привърженици. Вие изгубихте много от електората си, които от няма на къде сега припознават г-н Бойко Борисов за следващия месия, защото той е единствения, който каза че няма да сключи коалиция с ДПС и поне за момента го прави.
Боздуган

2013.10.17 | 11:04

9
НЯМА по - голяма турска подлога от ТИКВАТА БОРИСОВ !

2013.10.17 | 11:04

8
Президентченцето плевнелийско е едно страхливо ,ЛЪЖЛИВО хюмне ! Слабохарактерен,малоумник според ТИКВАТА Борисов,който го чукаше по челото пред ЦЯЛА България , мухльо според собствената съпруга , офшорски далавераджия, червен комунист, васал на антибългарски сили , слаб оратор, оплел се като пате в кълчища, найбан от СИДЕРОВ ,прислуга на ГЕРБ, разединител на нацията ! СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ !!!

2013.10.17 | 11:04

7
СИДЕР ПРАВИ КУРВОРУМ В ПАРЛАМЕНТА!

2013.10.17 | 11:04

6
"Да подкрепим партия, която не беше влизала никога в управлението и даваше надежди, че ще направи нещо за България, за нас беше чест." ДРУГАРЮ СТАНИЛОВ, ВИЕ КАТО БИВШ АГЕНТ ОТ ДС СТЕ ДЛЪЖЕН ДА СЕ МАХНЕТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА ЗАЕДНО С ЛЪЖИТЕ И ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ ПАРТИЯ. ВАШАТА СКАПАНА ПАРТИЯ НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ КОТЕРИЯ.
Боздуган

2013.10.17 | 11:03

5
Какъв щял да бъде времевият хоризонт на Орешарски ? Герберасти прости, ще ви разкрия една тайна,между нас да си остане . ОРЕХЪТ щял да управлява цял мандат до 2017 г. ! Какво нахалство, това вече на нищо не прилича !Молете се на СИДЕРОВ да го свали ! СИДЕРА може да съжали ТИКВАТА Борисов .Нали вече го найба ! Или може да му се прииска отново ? Знае ли ТИКВАТА, но трябва да рискува ! ХАХАХАХАХА........

2013.10.17 | 11:03

4
В тая банда ''атак-батак'' са събрани най-окапалите непрокопсаници на комунягите, покорни слуги на фесовете и на ДС.
фен

2013.07.26 | 18:25

3
Когато АТАКА крепеше ГЕРБ що мълчеше бе капут ?

2013.07.26 | 15:58

2
Голяма тъпотия! Тези така наречени народни представители даже и при тази политическа криза се джанкат за глупости!!!!
депутат

2013.07.26 | 15:58

1
Тука има тука няма... къде съ зъплатите ви прости народе,в наште джобове..ще ни храните ли пак а ние да плюскаме и да се смеем на простия ви ум? Разбира се ! А сега.. ръййй тръцчччч i da ne zabravite da si doqdete asfalta

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини