Буруджиева: БСП не убива морала на протестите

  • 20 юли 2013 13:17

  • 2706
  • 18
Буруджиева: БСП не убива морала на протестите
©

Надявам се, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ПГ на ГЕРБ ще влязат другата седмица в парламента, когато трябва да се разгледа  предложението за програма от страна на правителството и да ще се дебатират нещата, които те са казали, че искат да се приемат.

Това заяви Татяна Буруджиева, народен представител от ПГ на КБ в ефира на БНТ. Социалистката заяви, че това е свързано и с дебата за изборите. Според нея обаче, насилственото им провеждане не е нормална практика. "Изборите трябва да се определят спрямо това, какво трябва да се свърши в държавата и отчета за това,  какво е свършено. За евроизборите има логика да се обсъжда дали да се комбинират с парламентарни" обясни Буруджиева.  По думите и те могат да станат във всеки един момент и не става въпрос, че управляващите са се "запънали за властта". По нейно мнение обаче, в момента има много по-важни неща, които трябва да се направят,  отколкото да се отиде на избори, които няма да решат проблемите на гражданите. "Става въпрос за промяна и как да се постигне тя. Убедена съм от всички данни и изследвания, че в момента няма начин електорално да се промени ситуацията чрез избори" каза още тя и обясни, че не случайно се говори за промяна на Изборния кодекс, който да даде технологията, средствата и възможностите за нови субекти да влязат в политиката, както искат хората.

Народният представител коментира, че проблемите в управлението са за фигури, но няма нищо от политиките, което правителството да е обещало и да не изпълнява. Буруджиева обясни, че когато ситуацията е нормална, се вижда, че хората се интересуват от политиките и техните резултати. Тя поясни обаче, че хората също са важни  и има разлика в първоначалните улични реакции след първия избор на председател на ДАНС и следващите тридесет и няколко дена протест. Според нея при всеки кадрови избор в НС се е наблягало на капацитета и компетентността на кандидатите. Социалистката беше категорична, че има няколко единици върху които се концентрират всички, но не може да се каже, че не е направен опит да се намерят правилните хора, които да работят.

Народният представител, изрази мнение, че няма нищо лошо в недоволството и обсъждането на тези няколко човека и това е част от
политическия процес, но "в политиката и  електоралното поведение основен фактор са не назначенията, а резултатите от политиките". Тя обясни, че няма как да се избират само правилни хора и на фона на 3 хиляди политически назначения каквито има в България, има 10 проблемни примера, които обаче трябва да се види как ще работят. Според Буруджиева основен проблем на българската политика в последните години, е че е прието за нормално политиката да се прави от едно отделно лице. "Трябва да се върнем към факта, че живеем в една парламентарна република. Когато има грешка в персонално назначение, няма нужда да убеждаваме някой да вземе мерки. Има орган който контролира и взима решения" заяви социалистката. Тя беше категорична, че който не може да изпълнява задълженията си ще бъде махнат. Буруджиева добави, че ако някой от назначените от НС лица направи нещо, което не трябва ще бъде наказан.

По думите на Буруджиева се налага некоректната идея за едни заблудени и купени хора, които гласуват и едни други морални протестиращи, на които им се убива морала. "Никой не е твърдял, че протеста не се състои от хора, които имат не само правото, но и морала, желанието и мотивацията да протестират. Но сред тях има и провокатори и заплатени." заяви тя. Най-големия проблем според нея е, че вече протеста не е без лице и претендира да е всенароден, а сред протестиращите има и представители и на РЗС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2706 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
ГОСТЕНКА

2013.07.23 | 11:46

18
САМАТА ТАЗИ Е ПРОБЛЕМНО НАЗНАЧЕНИЕ,НЕ СЕ ЛИ ВИЖДА?! ОБЪРКАНИ ХОРА/ И СБЪРКАНИ/ НИ УПРАВЛЯВАТ НА ВСИЧКИ НИВА. ХЕМ СОЦИАЛИСТКА,ПРЕПОДАВАТЕЛКА,ХЕМ МАСОНКА-ТАМПЛИЕРКА?! А ВЕРОЯТНО И МИЛИОНЕРКА...ЩОТО ЗА МАСОНИ НЕ ПРИЕМАТ КОЙ ДА Е.И НЕ СЕ Е ВЯСВАЛА НА ЛЕКЦИИ КАКТО СЕ РАЗБРА,НО ИМА ВРЕМЕ ДА УЧАСТВА В НАЛУДНИ РИТУАЛИ И ТАЙНИ ПРИ ТОВА!!! БОЖЕ,БОЖЕ,ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ,ОТТЪРВИ НИ ОТ ТЕЗИ,ЧЕ САМО НА ТЕБ СЕ НАДЯВАМЕ!

2013.07.22 | 10:10

17
Искам да се изакам в сурата на тази свиня червена, ама от 1 метър, да не ми се опре случайно задника в гнусната й муцуна.

2013.07.21 | 23:28

16
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.
гошо

2013.07.21 | 23:24

15
Този очилат хермафродит трябва да бъде изхвърлен от ефира на телевизиите.Ужасно лъжливо и отвратително комуноидно създание с неопределен пол и противоречиви вторични полови белези.

2013.07.21 | 18:59

14
От БСП се опитват по всякакъв начин да изопачат нещата. Искането за оставка на Орешарски е заради недоверието. Едно правителство, което може дори само да си помисли да назначи Пеевски по този начин ням моралното право да съществува. А що се отнася до изборите, демокрацията не предвижда някой да казва каквъв щял да бъде резултата. Иначе щяхме да имаме не избори, а социологически проучвания, които да определят волята на суверена.
ЧЕРНИТЕ АНГЕЛИ

2013.07.21 | 18:59

13
Разбира другарката от УБИЙСТВА /в кръвта и са/ ,но не знам ,защо претендира да разбира и от МОРАЛ ?!

2013.07.21 | 18:58

12
Права е, БСП-то е без морал самата тя, те живеят стотина години без морал.

2013.07.21 | 18:58

11
EI LAGKINO VIE NE MOGE DA NE LAGETE, ZA6OTO NAMATE SAVEST AMA SAVST I KOMYNIS T.

2013.07.21 | 18:10

10
Нищо не може да убиете вие, щото нямате и идея какво е морал ! ОСТАВКА нагли червени дупедавци!
stoiko

2013.07.21 | 18:10

9
BSP zastitava parite si,koito e otkradnala ot naroda,tova e tjachnata politikai poneze Vie ste ot oligarchijata,zastitavate nakradnatoto.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини