Горов: Трябва регулация на отношенията между потребители и банки

  • 18 юли 2013 07:56

  • 623
  • 0
Горов: Трябва регулация на отношенията между потребители и банки
©

Като "страховита" обяви в ефира на БНТ ситуацията с откритото тефтерче със записки на Филип Златанов, шеф на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Димитър Горов от Коалиция за България.

Случилото се означава, че всеки един човек в държавата може да бъде смачкан от една комисия. Това е пример за действията на предишното управление, допълни политикът.

Проблемът във взаимоотношенията между банка и кредитирани е в няколко направления - едното е в прословутото вдигане на лихвите, без да бъде уведомяван кредитополучателят, другият е, че практически един кредитиран е кредитиран до края на живота си, независимо какво се е случило през целия период, и третият - така нареченото крепостничество по отношение на кредитирането, тъй като предсрочното погасяване на кредита предизвиква наказателна глоба от страна на банките в размер на 5%, което прави кредитирането застопорено в дадена банка, обясни депутат, който е член на Комисията по бюджет и финанси.

На този етап искаме да направим една комисия, в която да бъдат представени всички заинтересовани страни в този процес, каза той и допълни, че се търси баланс на риска, защото сега рискът е изцяло за сметка на кредитирания.
 

Последвайте канала на

623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини