Петър Чобанов: Министерствата да оптимизират всеки разход

  • 16 юли 2013 17:58

  • 1567
  • 3
Петър Чобанов: Министерствата да оптимизират всеки разход
©

Към момента Министерството на финансите има искане за 500 млн. лв. от страна на министерства, които са за определени пера на тези министерства, и които включват и други непредвидени суми, които са във взаимоотношение с бизнеса. Това каза пред журналисти министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

"За съжаление, фискалната ситуация, а и изискването да дисциплинираме разходите на министерствата, не позволява тези 500 млн. да бъдат напълно предвидени в актуализацията на бюджета. Към министрите има изискването - да оптимизират всеки един разход. За радост, много от тях го правят", посочи министърът.

"За тях е желателно да могат да посрещнат колкото се може повече от тези суми, които е необходимо да се платят. Това не може да стане, като разчитат на бюджета, а като разчитат на оптимизиране на разходите, с които разполагат. За административни разходи в класическия вид - не предвиждаме средства. Правим това през централния бюджет, тъй като всеки един разход ще бъде разглеждан допълнително. Ако сега започнем да преговаряме с отделните министерства, можете да си представите колко време ще отнеме, и каква врата за допълнителни разходи може да отвори. Предпочитаме този вариант с актуализация на централния бюджет, тъй като, увеличавайки разходните тавани директно, ние ще сме непоследователни с другото решение, което вече прилагаме – намаляване на някои от разходите на министерствата с 5%, което освободи буфер от 60 млн. лв. Тоест, не можем да реализираме обратно това решение, като върнем обратно разходните тавани", обясни министър Чобанов.

Последвайте канала на

1567 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.19 | 18:13

3
Да закрият фалшивите вечерни паралелки в училищата, чрез които се източват много пари. Учениците не знаят дори къде е училището, просто са в наличност само свидетелства.
ha-ha-ha

2013.07.16 | 22:27

2
Голямото крадене стартира !!! Не случайно сложиха този мухльо Чобанов за "експерт" с логиката: първо ще теглим кредита после ще се бием за парите по между си !

2013.07.16 | 22:01

1
Ко рече?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини