Шефката на НЦИОМ: Българите масово не одобряват политиците

  • 16 юли 2013 07:40

  • 1952
  • 2
Шефката на НЦИОМ: Българите масово не одобряват политиците
©

Изследванията на рейтингите на правителствата са правени в началото на всеки мандат. Това, което прави впечатление е, че 65% от българите не одобряват работата на парламента, което се случва за първи път. Това заяви пред БТВ Лидия Йорданова директор на НЦИОМ.

62% посочват, че не са удовлетворени от резултатите от изборите, като изцяло неудовлетворени са представителите на ГЕРБ и партиите, които не попаднаха в НС. Половината от Коалиция за Българи и 70% са изразили задоволство от представянето.

С изключение на президента на Росен Плевнелиев всички политици имат по-високо неодобрение като рекордьор е лидерът на Атака Волен Сидеров с 86%, следван плътно от лидерът на ДПС Лютви Местан със 75 % , Сергей Станишев с 65% и бившият премиер Бойко Борисов, който събира неодобрението на 58% от българите.

Пламен Орешарски се ползва и с периферна подкрепа, която не е само на БСП и ДПС. Доверието обаче е повлияно от всеобщото неодобрение с протестите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1952 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
REDvayler

2013.08.04 | 12:57

2
Само толкова ли са недоволни? Това реално са избирателите на всички партии, което означава, че изборите, все още остават единственото демократично средство за изразяване на гражданска позиция
вили

2013.08.04 | 09:19

1
Само лъжи!!Нищо интересно!Комунистическа пропаганда!!!!На улицата е истината.!!Безскрупулните комунисти не ги интересува мненито и желанията на народа!!!ВИЕ ПОГРЕБВАТЕ БЪЛГАРИЯ!!!!НЯМА ДА НИ ПРИНУДИТЕ ДА Я НАПУСНЕМ !!!!!ЩЕ СЕ БОРИМ ДО КРАЙ!!!!!

Добави коментар

Водещи новини