Новият строителен министър: Борисов не дава парите, няма значение кой реже лентичките!

  • 10 юли 2013 08:17

  • 7179
  • 41
Новият строителен министър: Борисов не дава парите, няма значение кой реже лентичките!
©

Последната отсечка от АМ „Тракия“ от 34 км. е абсолютно готова, назначена е комисия по Акт 16 и в понеделник ще бъде официално открита. Това заяви пред БТВ министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

Тя каза, че не се притеснява, че ще реже лентичка на магистрала, която е построена от управлението на ГЕРБ. На практика тази магистрала се строи от 40 г., няма значение кой реже лентата, важно е пътищата да са добри. Винаги съм се изненадвала на приказките от рода „аз построих, аз дадоха парите“. Това са пари на европейските данъкоплатци, припомни Терзиева.

2,5 млрд. лв. са предвидени за проекти по ОП „Транспорт“. Сега сме мотивирани да работим много бързо, които ще се развиват по новите програми. Още в началото кабинетът беше разработил мерки за подобрение на управлението, ние сме експерти и не знам защо се стигна до критиките на френския и германския посланик, коментира Терзиева. През последният месец работим по споразумението за партньорство за усвояването на евросредства, заварихме една база, но не всичко е рози, заяви министърът.

Тя каза, че не се притеснява от обвиненията на дипломатите, че страната трябва да скъса с олигархичния модел. Терзиева за малко да направи лапсус като каза, че това не е правителство на „Олигарски“, но бързо се поправи и каза, че в кабинета не се защитават интересите на олигарси.

В МРРБ остават АПИ, ОП „Регионално развитие“, управлението на ВиК дружествата и само кадастъра и ДНСК преминават към Министерството на инвестиционното проектиране. Терзиева каза, че ще има двама заместници, единият от които чака одобрение от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Тя каза, че независимо от протестите работи здраво. Искаме всички да разберат, че кабинетът работи и се стреми да постигне конкретни резултати, които ще бъдат отчитани и от премиера и от министрите, каза Терзиева. Целта според министъра е да се стабилизира страната и да се върне на пътя за икономическия растеж, нещо което не е правено от миналото правителство.

Тя отказа да даде оценка на нейната предшественичка от кабинета „Борисов“ Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Надявам се в края на мандата Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 да ми каже, че заслужавам „отличен 6“. Правя одити, за да видя дали наистина всичко е вървяло толкова добре, колкото се твърдеше от стария кабинет, каза Терзиева. ОП „Регионално развитие“ е изключително важно, за да се минимизират загубите на евросредства. Това е причината тя да замине за Брюксел заедно със Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова и Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, за да се срещне с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан. Нямаме забавен голям инфраструктурен обект, каза министърът.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
7179 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2013.08.01 | 17:01

41
Руса, глупава, отварачка добрала се до влас и се прави на разбираща.

2013.08.01 | 16:59

40
Няма да коментирам дали Борисов трябва да реже ленти, ама тая поредна нагла коза с какво право ще реже? Тая какво точно построи, че не разбрах? Сутринта я гледам - тя направо съска от злоба! Нагла и злобна все едно е Станишев с руса перука! Министерския пост бил естествено продължение на кариерата й! ха ха ха ха
KИРО

2013.08.01 | 16:58

39
KOЯ си ти бе маймуно ?Какъв естествен път те докара до министър бе парцал?Дати е ясно,субсидиите ще спрат .
гошо

2013.08.01 | 16:58

38
Тая прави компания на някой стар комунист с пълни джобове Виагра. На всички ни е ясно ,че е сложена да лъже,маже и плюе Бойко и да открива 99,9% готови обекти вместо ББ.Откакто са създадени от крадливите чифути БКП винаги са били лъжци,крадци и национални предатели.Тая не прави никакво изключение.
1

2013.07.31 | 12:01

37
Като не ги е дал парите Борисов защo лъгахте пенсионерите ,че Герб харчели държавни пари за магистрали?Защо не казахте истината ,че парите са дадени от европа за пътища а не за пенсии ? Лъжци долни . Затова умните ви мразят.
ISTINATA

2013.07.31 | 11:59

36
Имам усещането,че всички от новите управляващи си лягат и стават с името на Б.Борисов.Като не ги е дал парите Борисов защo лъгахте пенсионерите ,че Герб харчели държавни пари за магистрали?Защо не казахте истината ,че парите са дадени от европа за пътища а не за пенсии ? Лъжци долни .

2013.07.31 | 11:59

35
ОСТАВКА!

2013.07.31 | 11:59

34
ТОВА КОМУНИСТИТЕ СА СТРАШНИ ХОРА!ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ПО ВСИЧКИ МЕДИИ- САМО БОЙКО БОРИСОВ ДЪВЧАТ!НЕ ВИЖДАМ С КАКВО ДРУГО ЩЕ СИ ПЪЛНЯТ НОВИНИТЕ!СЪС СИГУРНОСТ ТОВА КОЕТО НАПРАВИ -ТО СЕ ВИЖДА.ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА ИМ Е ТОЛКОВА СИЛНА!ХУБАВ ИЛИ ЛОШ------- НЕЩО НАПРАВИ КАТО НИКОЙ ДРУГ,И ПОНЕЖЕ ГИ НАСТЪПИ ЯКО-----НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ!
Огнян Кунев

2013.07.31 | 11:58

33
Тази г-жа явно е забравила, че тези пари бяха спрени за тях и след това ги дадоха точно на Бойко , а не на Сергей, Доган или Орешарски. Нека се запита, ако беше останал Станишев още 4 години, дали биха ни дали тези пари или сега щяхме да вием от глад. И отново, за трети път не се отказват да крадат и искат европа отново да спре парите. Нямам думи за тази ненаситна алчност - готови са да страда целия народ без тези пари, но не и да дадат оставка!

2013.07.31 | 11:58

32
Ха дойдохме си на думата.До вчера БСП разправяше как Бойко давал пари само за пътища и не мислел за народа а сега казват че тези пари били от Европа.Тия се въртят като фурнаджийска лопата както на тях им е изгодно.Само знаят да плюят нищо друго.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини