Петима от ГЕРБ напускат партията и започват нов проект

  • 07 юли 2013 15:28

  • 15181
  • 84
Петима от ГЕРБ напускат партията и започват нов проект
©

Членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори на партията разпространиха до медиите декларация, с която заявяват, че напускат партията и започват създаване на нов политически проект.

Контактната група, която се е подписала под декларацията, е в състав: Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.

В декларацията членовете на партията заявяват, че в последните години ГЕРБ вече няма нищо общо с ценностите от създаването си и се „стигна до там човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник–председател на ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност.”

През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана, се казва още в писмото. Според авторите на декларацията „обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта”.

Разочарованите от ГЕРБ допълват, че днес партията отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

След декларацията ще последва поетапно напускане на бивши, настоящи и редови членове на ГЕРБ, заяви малко след изпращането на декларацията Емил Димитров, бивш народен представител от ГЕРБ в 41-то Народно събрание пред агенция „Фокус”. Той уточни, че одобрилите декларацията са решили да прекратят членството си, защото е имало срок, в който Борисов е трябвало да освободи от ръководни постове Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после. „Те нямат място в ръководството на ГЕРБ”, заяви Димитров.

В коментар пред агенцията Иван Петров заяви, че не могат да бъдат част от партията докато тя реално се ръководи от Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. „Цветанов ръководи партийните структури, което сме казали, че няма как да стане, защото той е причина за всичко, което се случи в партията. Самият факт, че човек с две обвинения ръководи партията, не е добра реклама. Ние нямаме намерение да членуваме в такава партия”, категоричен беше Петров.

Той уточни, че в понеделник в цялата страна започва поетапно напускането на членска маса от партията и изрази надеждата процесът да продължи докато не стане ясно, че „голяма част от членската маса, а и от симпатизантите на ГЕРБ, мислят по начина, който сме изразили в отвореното писмо и декларацията.”

Много пъти сме изговорили тези неща, които сме написали в декларацията си, заяви за "Фокус" Павел Димитров, депутат от ГЕРБ в 41 Народно събрание.

"Имаше няколко срещи с лидера на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ние ултимативно поставихме исканията си и в онова отворено писмо, чийто срок изтече към края на седмицата и затова взехме решение да напуснем ГЕРБ. „Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза категорично, че няма намерения да се разграничи от Цветанов, Фидосова и Паунов, а условията, които ние бяхме поставили, бяха такива. Затова на последното ни събиране взехме това решение и тази контактна група, която представлява всички региони, е подписала декларацията. Решението беше взето в петък вечер”, посочи Димитров.

„Наистина ГЕРБ вече не е тази партия, която учредихме и за която си поставихме цели за откритост и прозрачност в управлението. Напротив – всичко се върши задкулисно. Хората, за които говорим, се ръководят от личните си интереси и други корпоративни. Решенията се вземат еднолично. Борисов каза, че партията е на Цветанов. Ние не можем да приемем, че лидер на партията е човек с 4 наказателни производства, 2 повдигнати обвинения (второто се отложи, но предстои да бъде повдигнато). Няма нищо морално в тази посока. Затова се разграничаваме. И след като Борисов, с когото сме учредили тази партия и когото уважаваме, не се вслушва в нашите искания, ние просто си тръгваме по нашия път”, обясни Димитров.

По думите му, единственото, което би накарало членовете на ГЕРБ да не напускат партията, е бързата реакция на Борисов. „Тя няма да се случи, така че аз не виждам нещо, което би ни върнало”, каза още Павел Димитров.

Последвайте канала на

Весела Найденова
15181 84

Свързани новини

Коментари 84

Добави коментар

2013.07.08 | 23:28

84
затова пък нови 10 ще влезнат моля не се бутайте за едно такова място се бият 50 000 човека ха ха ха
Az

2013.07.08 | 23:28

83
Troynskite kone si otivat!Sigurno ima oshte takiva izmennici kato Barekov!!!
Българин

2013.07.08 | 23:01

82
Нещо което се ражда бързо и се издига до върха,пада много бързо. Това проличава,че партия ГЕРБ се е занимавала с много големи далавери и след като спрат парите всичко отива по дяволите...........
госпоицата

2013.07.08 | 22:35

81
боци при този разпад на партията вече няма да чакам 5г нали? айде идвай да си ме оправяш вече че пайжина хванах :)

2013.07.08 | 22:35

79
КАДЕ Е АТАКА?БОЛНИ ФЕСОВЕ

2013.07.08 | 22:35

80
Болен мозък... Темата е друга бе малоумник!

2013.07.08 | 22:35

78
В новия проект бил и Емо Фаса. Ай стига бе
uu

2013.07.08 | 22:34

77
Най-сетне здрав разум. БРАВО
Боздуган

2013.07.08 | 22:34

76
Тук таме ще има някой бухал да се поддаде на рушвета на БСП и ще саботира ГЕРБ за да му нанесе удари под кръста.От сега се готвят с компроматите за следващите избори които се вижда че ще са много скоро.
Бръмм

2013.07.08 | 22:34

75
Мда бе тия всичките дето дигат гълъбите, заради ЦЦ са взели пари от БСП - някой друг път.

2013.07.08 | 22:34

74
По смелите да сформират,стабилна дясна партия,няма защо да се съобразяват с водачи,които въобще не се съобразяваха с народеца!!!
ЦСКА

2013.07.08 | 21:05

73
БОЙКО БОРИСОВ ПЕДЕРАС ПЕДЕРАС!
zaza ne se hilete nqma da e za dalgo

2013.07.07 | 22:16

1
TI DPITA LI GO??? KAK E ?? STANA LI TI??????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини