Депутат от ГЕРБ ще съди Иван Портних за клевета

  • 05 юли 2013 19:46

  • 3536
  • 3
Депутат от ГЕРБ ще съди Иван Портних за клевета
©

Депутатът от ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Павел Димитров внесе тъжба в Районен съд – Варна за завеждане на наказателно частен характер дело за клевета срещу Иван Портних.

Димитров съобщи пред журналисти, че поводът за това са думите на Портних в медиите по адрес на Димитров: „Той няма избор, все пак бизнесът му зависи от това кой ще е кмет. От бъдещия градоначалник зависи дали г-н Димитров ще запази местата за продажба на сладолед, пуканки и царевица, които има из града. Очевидно не може да разчита на мен, затова и е намерил цената, която да плати за търговския си комфорт при опонента ми”.

„Аз съм юрист по образование и от 20 години упражнявам адвокатската си професия”, каза Павел Димитров. „По повод глупавата клевета на Портних, мога да заявя, че неговите юридически съветници са му направили аналог с частното наказателно дело срещу Цветан Цветанов, което съдийката Мирослава Тодорова води срещу него за клевета. В това дело Цветанов разчита на депутатския си имунитет, какъвто към момента има и Портних. Ако обаче Портних стане кмет, имунитетът ще отпадне и нищо няма да го спаси. Твърдя, че това, което Портних в безсилието си говори за мен, е абсолютна клевета, при това елементарна. Никога не съм имал каквито и да е търговски обекти, свързани с продажбата на сладолед, пуканки и царевица – нещо, което може много лесно и обективно да бъде установено”, коментира Димитров.

Последвайте канала на

3536 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.07.08 | 10:25

1
АДВОКАТ, КОЙТО ИМА БИЗНЕС СЪС СЛАДОЛЕД, ПУКАНКИ И ПРОЧЕЕ?
anonimus

2013.07.10 | 09:53

3
Бизнеса официално го държи зетя, а Павел е изключително слаб юрист, който разчита на връзки за уреждане на делата.

2013.07.08 | 10:25

2
Имат, имат!Бедна ни е фантазията колко много имат!

Добави коментар

Водещи новини