Марин Райков чака президентски указ

  • 05 юли 2013 14:00

  • 2196
  • 2
Марин Райков чака президентски указ
©

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май вече е получил агреман от Италия, с което държавата дава зелена светлина бившият служебен премиер да оглави дипломатическата мисия на България в Рим. Това съобщи външният министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, информира БТВ.

Остава президентът да подпише указа за новото посланическо назначение на Райков. С решението на Министерския съвет, взето на последното заседание на служебното правителство, се предлага Райков да заеме мястото на Ангел Чолаков като посланик на България в Рим.

По думите на Вигенин, Чолаков ще стане посланик в Париж – пост, заеман от Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май преди поканата от държавния глава да поеме премиерския пост в служебния кабинет. Чолаков също е получил агреман.

Предложението Райков да стане посланик в Рим срещна редица критики както от политическите, така и от дипломатическите среди. Самият Вигенин също осъди номинацията като „самопредложение” с уговорката, че признава качествата на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май като дипломат, но не е съгласен с принципа на назначението.

Обект на критика станаха и част от другите седем дипломатически рокади, предложени на последното заседание на кабинета.

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, предвижда в Министерството на външните работи да се запази позицията на говорител, но все още се обсъжда кой да заеме поста.

Министърът обяви още, че между 24 и 26 юли в София ще се проведе посланическа конференция.

Последвайте канала на

2196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Dc

2013.07.08 | 11:30

2
НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ТОЯ МИРИЗЛИВ ПОР.ПРОСТАКА "ОСРЕБРИ" СТОЕНЕТО В ПРАВИТЕЛСТВОТО ДОСТА СКЪПО.НО НЕ Е ВИНОВЕН ТОЙ,А ОНОВА ПОМАШКО ГОВЕДО,КОЕТО Е ПРОТИВ НАРОДА И СЕГА.ТЕЗИ ДВАМА ПЛУЖЕКА СА ГОЛЕМИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЕГА.ПРОКЛЕТИ ДА СА.
Аз

2013.07.05 | 21:12

1
Марин Райков е най-голямият плужек в министерството нс външните работи и в държавата. Проверете колко години е бил зад граница. Не му се живее в България на човека и това е. Ясно е, че след този пореден мандат ще си остане в някоя европейска страна и оттам ще ни показва среден пръст. За всички тези годинки разходки по европейските булеварди са му плащани народни пари на него и семейството му.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини