Синдикатите в МВР: Полицаите изнемогват от извънреден труд покрай протестите

  • 04 юли 2013 08:19

  • 3321
  • 16
Синдикатите в МВР: Полицаите изнемогват от извънреден труд покрай протестите
©

Полицаите са демотивирани, вече 20 дни са без почивки, работят по 12-16 часа на ден. Това заяви Благой Ванкин от синдикалната федерация на служителите на МВР. Надхвърлени са нормите за извънреден труд, не знам дали служителите могат да бъдат компенсирани, тъй като законът не го позволява, каза той.

Преди една седмица е проведена среща с Цветлин Йовчев, който обещал да се търси механизми за изплащане или компенсация на извънредния труд. Демотивацията идва от ниското заплащане след тригодишното замразяване на заплатите в системата. Така полицаите са минали под линията на бедността, ако имат четиричленно семейство.

Пред БТВ комисар Ивайло Спиридонов потвърди, че натовареността в СДВР е изключително висока имайки предвид нивото на престъпност в София и ежедневните протести. Работим в труден момент за българското общество, но работи така, за да запази обществения мир.

Спиридонов отрече да е издавана заповед да не се прилага сила срещу протестиращите. Затварянето на кръстовище обаче не е престъпление, а нарушение и срещу това не може да се прилага сериозна сила. Към протестиращите се прилагат мерки за извеждането им от кръстовищата, каза шефът на СДВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
3321 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2013.07.05 | 14:28

16
Трудно им е на полицаите. Трудно е и на протестиращите. Работя по 12 часа, още 4 протестирам. На ръба съм. Само на тъпите депутати им е лесно. ОСТАВКА! Толкова е просто. Служебно правителство, промени в изборния кодекс, избори.

2013.07.05 | 14:27

15
Елате при нас протеста е за вас.
Да бъдем честни

2013.07.05 | 12:01

14
Не се заблуждавайте, че им е лесно, нямате идея колко им са смешни заплатите. Нямате идея, че 60 % са на квартири или под ипотека. Не завиждайте на нищото. Не ги слагайте в една рамка всички с корумпираните катаджии. Дават им тениски, а не им разрешават да ги носят когато е горещо щото не е по устав. Знаете ли, че тези кубинки и униформи им правят краката и телата гъби. Нямат нищо общо с полицаите от другите страни дето им е осигурено всичко. Разберете нищо не е така както изглежда. Полицаите работят в йерархическа структура. Нямат право да са политизирани, нито да участват и организират протести. Те действат само по заповед и да бъдем честни - на тези протести, те бяха унижавани и поставени под "чука и наковалнята". Журналист ги моли да му помогнат и полицая отива, а насреща Волен му крещи " Защо ме буташ бе, не ме докосвай бе" И вместо нарушителя да стои с вдигнати ръце, полицая вдигна ръце, защото насреща има полудял политик с имунитет. Трябва да признаем, че се справят блестящо. Те няма как да знаят всичко, ако ние народа не им помагаме. Въпреки, че съм за сваляне на това лъжливо правителство, мисля, че сегашния министър на МВР се справя отлично в тая ситуация. Затова искам да гласувам за личности, мажоритарни избори, за да имаме насреща експерти и професионалисти
СЕЛЯНКА

2013.07.05 | 09:50

13
Полицаите не изнемогват от сега,но кампанията срещу тях заради Цветанов от червените боклуци срина авторитета и значението на тази институция.Жалко за момчетата и техните семейства който са мачкани заедно с обикновените хора.
donosnik

2013.07.05 | 04:29

12
До вчера работели на една смяна,сега много им дошло Абе ей Цветановци кога сте работили бе миндили?Нали без 100лв не се прибирате бе! На кой ги говорите Аз бях в системата 14 год и избягах защото ме заподозряха че взимам рушвети а това не е вярно И понеже имам законно орьжие сьм охранител и придружавам политици за има няма 2.453 лв с ДДс
ДО ОРЕШАРСКИ , СТАНИШЕВ И МЕСТАН

2013.07.05 | 04:28

11
ОСТАВКА НА ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСТАВКА МАФИОТИ. ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ.НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! ОСТАВКА !
khanko brat

2013.07.05 | 04:28

10
На полицаите да не би заплатите да са малки?Без данъци ,без нищо!Уморени били!?Ами 90% от тях са с наднормено тегло!!Пият и пушат като за световно!!Да спортуват,и да се поддържат във форма!!Били уморени,то не е като да си подремваш в патрулката и да гониш курвите по околовръстното!!
balgarin

2013.07.05 | 04:27

9
Да си повишат малко физическата подготовка, да приберат тумбачетата, повече работа, по малко да висят в патрулките защото като ги изправят на крака , почват да им се подгъват. Не са изнемощели просто са се остоели и сега им тежи. Не виждам защо искат пари, те служат на държавата и сега са и нужни, нека се стегнат и да покажат, че под униформите има мъже а не купища мързел и лой. И винаги припадат плачат и мрънкат тези с които са с връзки, мързеливи, едва прехвърлили успех 4 от средното. Евала на умните и разумните, евала на жандърмерията. Само че на тях офицерите са им от военно училище, те знаят какво е да служиш, да не спиш и други такива армееиски тренировки. Пожелавам им големи заплати по 150 кила да станат и да ги гледаме цял живот тях и бедните им семейства. Евала на МВР.
riko

2013.07.05 | 04:25

5
Нищо лично към полицаите , но този труд извънреден се плаща със ставка и половина, имам приятел от полицията и ако до протестите са му плащали по 600 на месец сега с извънредните взима 900-1000 .Не съм чул да се оплаква много много !!! Пък и те не преработват кои знае колко .
star6iqta

2013.07.05 | 04:26

8
От 7 години съм полицай, но досега никога не са ми изплащали извънредния труд по ставка и половина.Това се отнася за държавния служител,когато става дума за заплащане,полицаите не са държавни служители.
ха-ха-ха

2013.07.04 | 13:11

1
Сигурен съм че твоя приятел се е намъкнал в някоя дирекция и не е стъпвал на улицата!

2013.07.05 | 04:26

7
Ченгето-синдикалист да престане да мисли като милиционер. Всички искаме по-високи заплати, не само милиционерите. И затова правителството трябва да си ходи, защото е ясно, че то не може да донесе развитие за България. МВР не е вече онази изолирана и привилигирована секта, както беше през соца.

Добави коментар

Водещи новини