Плевнелиев: Политиците да се вслушат в посланията от протестите

  • 03 юли 2013 14:55

  • 2254
  • 24
Плевнелиев: Политиците да се вслушат в посланията от протестите
© Булфото

Моя отговорност като държавен глава e да продължа да търся диалог и консенсус за намирането на изход от днешната политическа криза в България. Вярвам, че ситуацията налага подобно отговорно отношение и от страна на всички институции, и от лидерите на политическите партии. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който прие на "Дондуков" 2 министъра по европейските въпроси на Великобритания Дейвид Лидингтън, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че след 20 дни на безпрецедентни протести най-доброто решение е политиците да протегнат ръка към гражданско общество и да се вслушат в отправените ясни послания. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното бе категоричен, че представените в 42-то Народно събрание партии трябва да положат усилия и да се обединят в търсенето на общи решения, които да отговорят на очакването на гражданите за прозрачност и справедливост при решаването на въпроси като промяната на Изборния кодекс, реформите в енергетиката и сектор „Сигурност“.

Дейвид Лидингтън подчерта пред Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подкрепата на Великобритания за поведението и активната конструктивна роля на президентската институция в България в настоящата кризисна ситуация. „България има интерес от още по-тясна интеграция със своите партньори в сферата на сигурността“, заяви държавният глава по време на срещата и отбеляза приноса на Великобритания за осъществения напредък в реформата на сектор „Сигурност“ у нас. Британска подкрепа и готовност за споделянето на опит от специалисти в сферата на вътрешните работи и сигурността изрази министър Лидингтън.

Обща бе оценката, че България и Великобритания споделят общи позиции по редица въпроси в европейския дебат за бъдещето на енергетиката и усилията за намаляване на парниковите емисии. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отбеляза решимостта на страната ни да продължи модернизацията на своята атомна електроцентрала в Козлодуй, както и да реализира потенциала на интерконекторната връзка между България и Гърция за доставка на каспийски газ. „Готовността на Азербайджан да доставя газ за България дава гаранции за енергийна диверсификация и повишаване на конкурентоспособността на българската икономика“, отбеляза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Съществуващите в момента трудови ограничения за български граждани във Великобритания ще отпаднат през 2014 г., в съответствие със законовите изисквания, потвърди по време на срещата Дейвид Лидингтън. Той подчерта пред президента Плевнелиев, че социалната система на Великобритания е в процес на реформа, но промените по никакъв начин няма да създадат дискриминационен режим спрямо гражданите на отделните държави-членки на ЕС. „България ще настоява за принципна позиция на своите европейски партньори, която да отчита факта, че българските граждани не представляват заплаха както за трудовия пазар, така и за социалните системи на държавите в Европа“, отбеляза президентът.

Държавният глава и министър Лидингтън потвърдиха подкрепата на България и Великобритания за процеса на разширяване на ЕС. Обща бе оценката, че присъединяването на Хърватия към Съюза и постигнатото споразумение между Сърбия и Косово са добри примери и създават благоприятни предпоставки за реализацията на европейската перспектива за страните от Западните Балкани. „Очакваме конструктивно отношение и конкретни действия и от страна на Република Македония за развитие на добросъседските отношения с България, което да даде нов тласък на процеса на европейска интеграция“, подчерта още българският държавен глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2254 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
не се вслушват

2013.07.04 | 01:29

24
Манолова насочи "вторачването" в "Атака" към "безотговорното държание" на ГЕРБ. Традиция е председател на народното събрание да е човек от спечелилата партия. БСП не спечели изборите, не предложи едно министерство на спечелилата партия, а и на Атака не предложи, а даде доста на ДПС. Разберете го протестиращите не са от ГЕРБ. Видяхме ваши хора на протестите, видяхме хора на Атака там, но Вие не искате да разберете. МАХАЙТЕ СЕ.
недоволен

2013.07.04 | 01:25

22
в първите дни на управлението с пренебрежение показаха бсп,дпс и атака че герб не съществува нищо че върна мандата за да управляват те а сега искат да се върне герб в парламента е няма как да се случи вие и без това не работите така че гледайте да увеличите държавния бюджет да си увеличите разходите пък другите които ще управляват да му мислят !!!!!!!!!!!.

2013.07.04 | 01:28

23
Насочват страната към гражданска война и се опитват да я направят на партийна основа, но тя няма да е против БСП, ГЕРБ,АТАКА, ДПС и др. а ще е срещу олигархията. Повярвайте народа не е глупав и колкото да се опитвате да политизирате нещата, да ги направите етнически или междупартийни- ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. НЕ НА ОЛИГАРХИЯТА. ДА НА МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ.

2013.07.03 | 19:12

12
Съгласен съм.Но при мажоритарен вот многото пари ще вкарат който си искат.Затова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!!
Боздуган

2013.07.03 | 19:13

15
Абе вие не разбирате ли че избори сега не може да има. Това значи нито БСП във властта нито Атака в парламента. Как така. Ами ние какво ще правим. Кой ще ни плаща да постваме.
вейдър, дарт вейдър

2013.07.04 | 01:25

21
честно казано намерих си хоби. бием атакисчета. за здраве ги бием. некви болни атакисчета наоколо?
Боздуган

2013.07.03 | 21:07

20
Избори ли ? Готово !Почакайте малко!Насрочени са вече!Нe чухте ли?НА Върба са !Падало се петък ,13-и! Омръзна ми да ви известявам !Ей,много сте прости това герберастите!Една дата не можете да запомните!Вземайте пример от вожда си ТИКВАТА ! Запомнил вече изречение от цели 3 думи :ИХ ЛИБЕ ДИХ и ги казал на СИДЕРОВ ?!Той любезно му отговорил FUCK YOU !
Боздуган

2013.07.03 | 19:31

19
Не си прав ! Сам си ги пиша !Кефя се ! Гъбаркам се с герберастите ! Много са прости горките ,дори по -прости от ТИКВАТА !За мене той е еталон,единица мярка за простотия и мързел !Него ако го боли колкото го мързи ще умре на секундата ! На всичкото отгоре е и пухльо !Само плевничката го бие по този показател !
koko

2013.07.03 | 19:26

18
Роска Роска, мамина рогозка...
Жик-Так

2013.07.03 | 19:25

17
Плевнелиев: "Следващият въпрос". Народът: Следващият президент.”
Владо

2013.07.03 | 19:25

16
Г-н Плевнелиев, колко време ще чакаме да дадете ясен отговор има ли ги тези офшорни сметки или не? Ако ги има - или подавате оставка или импийчмънт. Ако отговорите, че ги няма и излъжите, отново или подавате оставка или или Импийчмънт. ЧАКАМЕ ОТГОВОР!
ДалайМама

2013.07.03 | 19:13

14
За съжаление ясно се видя, че президента е тотално некомпетентен, както по юридическите въпроси и процедурите, така и по отношение на въпросите на националната сигурност. Може и да е бил успешен бизнесмен (с няколко необявени офшорни сметки), но спрямо задълженията и отговорностите си на Президент е пълна стопроцентова Калинка, при това с некадърен екип!
pravda

2013.07.03 | 19:12

13
Toia 6to se pravi na interesen. Jena mu go nari4a muhlio, a toi si misli 4e e goliam politik . Mai i nego 6te izgonim kato Boko i Cvako.......

2013.07.03 | 19:11

11
г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ БЬЛГАРИЯ се гордее с вас!!
зоро

2013.07.03 | 19:11

10
О, най-достойни от достойните,Мухльо ,както ти казва нежно Юлианчето:поне веднъж в живота си бъди мъж и кажи на Боко,че не е гот да бяга от работа.Голем праз ,че е опозиция. Може и да го обожестви БГ народа-като Клавдий.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини