Ковачев: Доверието на ПЕС в Станишев е разклатено

  • 03 юли 2013 08:14

  • 2451
  • 9
Ковачев: Доверието на ПЕС в Станишев е разклатено
©

Дебатът в Европейския парламент в Страсбург за протестите в България и исканията за оставка на кабинета "Орешарски" бе много важен. При него се видя, че ЕП и ЕК следят изкъсо, което се случва в страната, и няма как да останат безучастни. Доверието, което страната ни градеше, може лесно да се разруши от назначенията, задкулисието и действията на една недемократична партия, обяви в предаването "Денят започва" на БНТ евродепутатът Андрей Ковачев.

Ние сме обявили, че партия "Атака" не е наш партньор и вчера отново потвърдихме това, каза Маруся Любчева. В България ситуацията е нестабилна. Трябва да се намерят бързи и коректни решения, за да се подобри състоянието на гражданите. Ние се разграничаваме от една партия, която не носи нашата идеология, но всички депутати трябва да работят, защото това е отношение към институцията и българските граждани, които са избрали тези народни представители. Нужен е работещ парламент, за да се подобри положението в страната и нещата да се случват, подчерта тя.

Според колегата й Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, дебатът не е бил полезен за България. Обзе ме дълбоко безсмислие. Имаше надцакване кой е бил повече с "Атака" - БСП или ГЕРБ. Българските граждани, които участват в протестите и наблюдават този дебат, не могат да бъдат по никакъв начин удовлетворени или окуражени. Дебатът показа още веднъж, че нещо не е наред в България, затова усещането ми е, че скоро ще има предсрочни избори, коментира той.

Филиз Хюсменова изрази учудването си от провеждането на този дебат, "който бе ограничен и запушен, защото основният упрек бе изборът на председател на ДАНС". Именно заради това не се фокусирахме върху истинския дебат, върху това, което очакват хората в България, върху това, което очакват протестиращите. Този дебат се проведе при липса на всякакъв интерес от страна на нашите европейски колеги тук и бе само 30 мин. Обяснявам си го с това, че в рамките на шест месеца водим втори дебат за върховенството на закона в България, заяви тя и допълни, че е очаквала по-смислени изводи.

Ковачев пък е на другия полюс, като твърди, че дебатът е бил много успешен. Точно заради този дебат Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обяви своето разграничаване от "Атака", макар и късно. Освен това при обсъждането стана много ясно, че нито колегите либералите в Европа, нито социалистите подкрепят българските социалисти. Има една несигурност, едно отдръпване и репутацията на Станишев е засегната от това, което се случва в България. Осъзнават, че са избрали за ръководител на ПЕС един човек, който има много проблеми в собствената си страна, смята той.

Любчева обяви, че не е съгласна с това твърдение. Нито сме притиснати, нито сме изолирани от групата на европейските социалисти, подчерта тя.

По думите на Малинов протестите няма да спрат, а ще се задълбочават. Недоволството е срещу начина на управление - и срещу ГЕРБ, и срещу настоящите управляващи.

Хюсменова обаче призива да бъде даден шанс на сегашното правителство в интерес на българските граждани.

Последвайте канала на

2451 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Гюро Михайлов

2013.07.03 | 14:24

2
Ще ви мачкам така, както смачкаха тиквата!!!
До "Гюро Михайлов"

2013.07.04 | 18:20

9
Гюро, обаждаш се на 02 970 23 00. Това е лудницата на 4ти километър. Казваш че за преглед те препоръчва проф. Шипковенски. Ще те прегледат веднага. Аз съм ти поставил диагнозата и съм я дал на колегите. Препоръчал съм и лечение. Ние с Наполеони и Айнщайни се оправяме бързо, че с теб ли ще се затрудним. Само те моля редовно да си пиеш хапчетата. Скъпо е да те държим дълго в стационара на психиатричната клиника. Болничните бюджети са орязани сега, затова ще си на домашно лечение. Не си безнадежден случай момче. Имаш шанс значително да се подобриш.

2013.07.03 | 13:15

1
Дайте ми още един шанс помолил Станишев.Добре,отвърнали от ПЕС.....разклати ги........

2013.07.04 | 18:02

8
Това са измислени глупости - разклатено било доверието на ПЕС към Станишев ? Интригата се пуща от наши евродепутати - предатели -които служат на чужди централи и получават допълнителни хонорари . Целта е да се елиминира ЛЯВАТА ВЪЛНА обхванала цяла ЕВРОПА и в частност да се премахне БСП или АТАКА в България.....
Гюро Михайлов

2013.07.04 | 18:02

7
Мастити бизнесмени и дами в поли със завидни активи в различни компании заляха „неорганизираните" протести. Близки до олигарха Иво Прокопиев окупират ларгото в София между Министерския съвет и бившия партиен дом всяка вечер, а по-късно блокират столицата в час пик, затапвайки ключови булеварди и кръстовища като Орлов мост. Зад масите от хора обаче умело се крият хора, сочени за остриета, ползвани от Прокопиев и бившата жена до експремиера Бойко Борисов - Цветелина Бориславова.
До Гюро

2013.07.04 | 18:02

5
Абе кво стаа бе Гюро. Написал си смислени изричения. Да не бе да са те уволнили и друг да е взел твоя ник? Смислени, но голословни лъжи, както всичко, което идва от протурската коалиция на БСП. Тея идиоти няма да слязат доброволно от властта. Липсва им доблестта на Бойко. Те искат власт за да крадат а пропагандисти като Гюро работян за тях. До сега Гюро беше символ на простащина. Да видим новият Гюро какво може. Каквото и да може, поставил се е в услуга на тъмните сили. Майната му. Ще дойде видьов ден. 40 години агентите на ДС ни правиха луди и бяха спокойни а нидзостите си. Днес се чудят къде да се скрият. И с Гюровци ще стане така. Ще ги строят на площада, а ние ще ги заплюваме. Без мирлост.
НЕЩАСТНИК И МАЛОУМЕН

2013.07.03 | 23:10

4
ГЮРО ТИ ЖИВ ЛИ СИ ОЩЕ ? НЕЩАСТНИК И МАЛОУМЕН!
Гюро Михайлов

2013.07.04 | 18:02

6
Тиквата нали обясняваше, че следващите 6 месеца не завижда на този, който е премиер? Какво се възбужда и иска да абортира нещо, което вече е заченато? Да се разкара с неговото инвитро, че урудяса нацията с некачествения си матрал!
дрън дрън

2013.07.03 | 21:54

3
Как точно станишев се е разграничил от атака за нас остава неясно и неверно.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини