Докога ще ни игнорират?

  • 02 юли 2013 15:02

  • 7241
  • 66
Докога ще ни игнорират?
© булфото

Протестите продължават вече 19-ти ден, но управляващите си правят оглушки. Те продължават да игнорират и нас, и мечтите ни. Крайно време е да се запитат как ще продължаваме да живеем заедно, пише М. Иванова на сайта на радио Дойче веле текст.


Преди повече от половин година от 16-годишната си дъщеря научих израза "пълен игнор". Преместена в ново училище и нов клас, тя се опитваше да се справи в безкрайно трудната ситуация, която имаше различни конкретно-битови и психологически измерения, безпогрешно назовавани и анализирани от нея и всеки път обобщавани с фразата: "Пълен игнор, разбираш ли?". В рамките на един учебен срок това ни поболя, изнерви на ента степен и обезсили, затова и положихме усилия да извършим поредната промяна. Преместването в съседен клас даде резултат, проблемите започнаха да се решават един по един и дори се радваме на успехи, немислими половин година по-рано. Ние просто чухме правилно детето си.

Разказвам всичко дотук, защото то като в лично изстрадан фокус събира режима на "пълен игнор", в който от известно време съществува българската държава.

На дъното на недоверието


БСП и ДПС тенденциозно "не забелязват" 19-дневните масови протести в столицата и други градове. Те "не чуват" хората, които настойчиво изискват неотложна промяна поради пълния срив на доверие в настоящето правителство. Вместо това в интервю пред една национална телевизия членът на ръководството на БСП и министър на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен заявява: "Оставка на кабинета не се обсъжда - такива разговори никога не е имало". Пълен игнор, така да се каже.

Косъмът, на който се крепи кворумът в Народното събрание, е „Атака” – партия, чийто лидер и прилежащите му анаболни юнаци влизат в саморазправа и с граждани, и с полицаи, и с журналисти. Самият Сидеров ходи въоръжен ту с палка, ту с патлак, факт, забелязан с масов потрес от всички, с изключение на управляващите и най-вече на прокуратурата. Пълен игнор, така да се каже.
БСП и ДПС тенденциозно "не забелзяват" протестите

В дни като днешните, когато ножът е опрял до кокала, сме длъжни да се сетим, че стигнахме дотук, до самото дъно на недоверието, ожесточението и икономическия ступор, че изгорихме повечето мостове, тъкмо защото в продължение на години политическите върхове демонстрираха надменно и арогантно поведение спрямо реалните проблеми на българите, все едно образовани или не, работещи или безработни, столичани или хора от другите градове и села на България. Пълен игнор, така да се каже.

Всеки трябва да бъде чут


Затова и днес всеки крещи и иска. И всеки трябва да бъде чут. Да вземем зеленчукопроизводителите от югозападна България или производителите на дини в Любимец, които изхвърлят своята продукция в знак на протест. Медиците от Хасковската болница и тези от онкологията също протестират и също трябва да бъдат чути, дори и да допуснем, подобно на министър Андреева, че протестът им е „политически”. Не е изключено те да познават по-добре от всеки друг проблемите на място и да предложат начините за тяхното решаване. Но има ли кой да ги види? “Партийното кадруване” е вреден в безцеремонността си навик, който се е превърнал в упражнение по арогантност при смяната на всяка власт у нас. Той не зачита професионализма, не се интересува от всекидневния трагизъм на съществуването и безизходицата. Пълен игнор, така да се каже.

Нека преди да е станало твърде късно, всеки и най-вече дългогодишните владетели на пълния игнор и стожери на оглушките да си помислят как ще живеем заедно – утре, вдругиден и по-нататък.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7241 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
стига вече

2013.07.05 | 00:18

66
ГЕРБ за няма 1 седмица си хвърлиха оставката а тия вече цял месец ни зорят, на това се казват хора жадни за власт

2013.07.04 | 16:21

65
Сигурно чакат да си вземат първите заплати и тогава

2013.07.04 | 03:07

64
Дорде не почнем да чупим и то за предпочитане скъпарските кафенета, магазини, скъпите коли къщите им ще ни игнорират. Но вие си го правите с тия идиотски призиви за мирни протести и неприемането на така наречените "провокации" . Кога ли ще ви дойде акълат, че тия свине - управниците разбират само от пердах, и изобщо не ги брига за мирни протести. Поразходете се из центъра още некоя седмица, потанцувайте си, поснимайте се за фейсбук, па накрая ега се сетите че без малко хаос нема как да стане работата.

2013.07.02 | 21:25

25
Чухме ви всички, никой не си прави оглушки, оставка няма как да бъде дадена. Ако ще през целия мандат - 4 години да се събирате на кафе пред парламента, нищо няма да промените. Вие сте 1% от българите, нямате думата........
провинциалист

2013.07.04 | 03:06

63
Кой ти е дал тази статистика, че само 1% подкрепят протестите? В партийните централи ли ви промиват мозъците? А вие кога работите, като явно цял ден сте на линия и бълвате глупост след глупост? Хайде, отпочивайте вече и събирайте сили за нови "остроумия"!
ГЛЕДАЙТЕ!!!

2013.07.03 | 20:56

58
Sicko" (Недъзи) - един потресаващ филм на режисьора Майкъл Мур, Филмът сравнява здравеопазването в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Куба. сайта е STAR 07.in. За тях поне не можем да твърдим,че са бивши комунисти.Това си е истинското лице на дивият,брутален капитализъм,който настъпва и у нас с гигантски крачки.Наистина ще прогледнете!

2013.07.04 | 01:13

62
"... дивият,брутален капитализъм..." ??!! Jiveq ot 25 god. v usloviqta na "div i brutalen kapitalisam", v edna strana, nikoga ne dokosnata ot lajesozialen sozialisam i sam 4tastliv, 4e imam tozi kasmet.

2013.07.03 | 23:13

61
Притча: Един врабец през една люта зима,паднал на земята,с вдървени от студа крила и тяло.Майчице загинах,до тук съм! Покрай него минала една крава,която се издрискала точно върху него.От топлото,врабеца живнал и се разшавал.Покрай кравешкото лайно ,минала гладна лисица.Като видяла,че нещо шава,посегнала и измъкнала врабеца-и хоп,изяла го! ПОУКА: Не винаги този,който те е осрал,ти мисли зло,и не винаги,този който те вади от лайната,ти мисли добро"!

2013.07.03 | 23:12

60
Roden sam v komunisti4esko vreme, pres 60te godini. Znam savsem to4no kakvo osna4ava komunisti ili kakto i da se nari4at sega. NE se nadqvaite, 4e 6te obarnat vnimanie na mirni protesti. Dori naprotiv- 6te gi obarnat v svoq polza. Drugarite sa maistori v edno edinstveno ne6to - v intrigantstvo i lizemerie
Мария Иванова

2013.07.03 | 23:11

59
Супер добре казано! Добре е, че има и хора като вас, мислещи и добре изразяващи се! Бравооооо!

2013.07.03 | 18:34

57
Притча: Един врабец през една люта зима,паднал на земята,с вдървени от студа крила и тяло.Майчице загинах,до тук съм! Покрай него минала една крава,която се издрискала точно върху него.От топлото,врабеца живнал и се разшавал.Покрай кравешкото лайно ,минала гладна лисица.Като видяла,че нещо шава,посегнала и измъкнала врабеца-и хоп,изяла го! ПОУКА: Не винаги този,който те е осрал,ти мисли зло,и не винаги,този който те вади от лайната,ти мисли добро"!
миро

2013.07.03 | 15:46

56
Не се косете! Ако искате да не ви игнорират , идете,седнете на една маса и се разберете.А така,с крясъци и обиди какво ще постигнете?Вие сте една шепа недоволни и още два пъти по толкова платени провокатори,а изстрадалата ни държавица все пак наброява над 7млн. люде,които искат да живеят като обикновени Човеци.
Асен

2013.07.03 | 15:46

55
Това не е представителната извадка на Българското общество. Много хора подкрепят правителството и това нещо трябва да се знае от всички.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини