Журналист: Протестите трябва да са пред резиденциите на олигарсите

  • 02 юли 2013 14:34

  • 3560
  • 6
Журналист: Протестите трябва да са пред резиденциите на олигарсите
© Булфото

За да има истинска промяна, която да заслужи удовлетворението и доверието на хората, тя трябва да е съобразена с целите, с онези проблеми, които трябва да се решат. Следователно най-важното е да се назоват проблемите. За разлика от други протести този път хората започнаха по-ясно да преценяват ситуацията. Това заяви пред БНР журналистът от в. "Сега" Светослав Терзиев.

"За всичките години на прехода, ако си спомним как са протичали предишни обществени вълнения, те винаги са били в плоскостта на политическото разделение - противопоставяне на симпатизанти на една партия на симпатизанти на друга партия. При това противопоставяне са се възпроизвеждали едни и същи проблеми. Затова сега е много важно да се разбере каква е същността на главния проблем, който трябва да се реши", каза още Терзиев.

Според колегата му от е-vestnik Иван Бакалов протестиращите не са едно цяло. "Те не са политически субект. Единственото, което ги обединява е „оставка”. Те не могат да излъчат алтернатива за изборите", добави той. Бакалов даде пример с Варна, където двамата кандидати за кмет на града, отиващи на балотаж, са подкрепени от БСП и ГЕРБ. "При едни скорошни избори може да се очаква още по-голямо въздаржание на избирателите да гласуват, защото няма за кого. Те обслужват едни и същи олигархични кръгове", каза Светослав Терзиев и допълни: "Очаквам при осъзнаването на проблема да се осъзнае и решението. То не е в протести пред Министерския съвет и Народното събрание, там са фигуранти. Протестите трябва да се пренесат там, където са онези, които взимат решенията – същите тези олигарси, които се крият по резиденци, хасиенди и голф игрища. Там да ги намерят хората и да ги питат и за парите, и за намесата им във властта".

Иван Бакалов каза, че има известна свобода на медиите, но той забелязва, че надделява някаква партизанщина. "В момента много хора не искат да се пише, че протестите обслужват Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, не искат да се задават въпроси "къде бяхте по време на Борисов". Не искат да се припомня, че за една година Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г управляваше с "Атака". Медиите са зависими, защото са уязвими. Те са преди всичко финансово уязвими, защото няма медия, която да може да се самоиздържа от собствения си пазар. В ерата на интернет това е обща болест за медиите в цял свят, защото обществото иска да потребява безплатна информация, не иска да плаща за това, което е журналистически продукт. И след като журналистическият продукт е безплатен, от гледна точка на потребителите, трябва някой друг да го плати. Плаща го онзи, който го поръчва. В зависимост от това, кой притежава медиите той може да упражнява много силно влияние", коментира Светослав Терзиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3560 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.07.04 | 00:27

6
Ще ви гледам сейра през зимата.И на "умните и интелигентните" и на "Февруарските "ниско образовани бедняци".Като ви натиснат сметки за ток,парно и вода,-Колекторски фирми и частни съдии.ще си смучете пръстите за десерт.Не разбрахме една проста истина-Масово избери само ЕДИН,дай му пълната власт и го изчакай до ЕДНА година.Почне ли да лъже и краде-НА ПЛОЩАДА И -ВЪН! Моля следващия!И никой,никога не пуска и ЕДИН ГЛАС за него.Щяха още преди 12 години,да останат 2-3 сериозни партии,който ще-неще биха водили по балансирана и умерена политика,защото ЗНАЯТ каква политическа "СМЪРТ" ги очаква.Тогава и олигархичната клика губи силата на индиректното си въздействие,защото няма законовият си проводник.

2013.07.03 | 14:21

5
Прав си.Само един Волен Сидеров ги уплаши сериозно и това е моят човек.А има защо да се плашат от него.Само една силна личност като него е в състояние да ги извади от равнодушие и дрямката на благополучие обвита във власт.

2013.07.02 | 17:31

1
Да...обаче защо изобщо да избираме някой, като трябва всяка година да сме на площада?
остава

2013.07.03 | 14:21

4
Протестите да започнат от Банкя
ГЕРБЕРАCТ

2013.07.03 | 14:21

3
Разликата м-ду онези и тези протеcти е,4е на онези излезнаха гладните хора,а на тези за да Bръщат Боко на Bлаcт,така cи cпомням 80те ни караха от предприятията на манифеcтация по cлу4аи 9ти cептеMBPи,така и тук цяли предприятия ,cела,фирми ги карат по cъщия на4ин..........................."тоталитаризъм Боко"....
млад българин

2013.07.03 | 14:21

2
Оставете правителството да работи! Предлагат се добри неща за бедни, безработни и пенсионери!! Не бъдете егоисти. Стига БЕЗумни протести, плащани от герберисти и неуспяли костовисти, куневисти и седесари!!!!! Едва ли ще бъдете избрани , ако изборите са честни!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини