Пирински: Съобразяваме се с всяка една критика

  • 01 юли 2013 13:55

  • 1115
  • 4
Пирински: Съобразяваме се с всяка една критика
©

Георги Пирински, заместник-председател на БСП, изказа мнение, че гражданският протест показва събуденото гражданско съзнание.

"Тези протести изиграха голяма роля, за да осъзнаят институциите и партиите, че не могат да функционират както до сега. Обърнете внимание на третата част от мерките на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Тя е за демокрацията на управлението, а първият въпрос е за нов Изборен кодекс", посочи Пирински в интервю за БНР. "Още в предизборната ни платформа сме се ангажирали новият парламент да говори по нов начин с хората. Не отхвърлям нито една от критиките или възмущението, което звучи. Включително и избирането на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа за председател на етичната комисия. Но гражданският протест не може да подмени институциите. Парламентът сега работи на границата с хората и се счита, че присъствието на "Атака" е подкрепа на правителството. Да помислим по друг начин. Мястото на ГЕРБ е в парламента и никъде другаде. Там, с цялата си аргументация на опозиция да поставят въпросите. Изходът от днешната криза е спазването на нормите на демокрацията, а първата норма е диалогът", каза още Пирински.

"Всички упреци и възражения трябва да звучат в парламента. Но не звучат, защото ги няма ГЕРБ. Крайно безотговорно поведенние е да ги няма. Въпросът е всички ние искаме ли да имаме държава, която да функционира или искаме разпад на държавата - това е въпросът, пред който сме изправени", заяви той. Помолен да коментира поведението на лидера на "Атака" Пирински обясни, че от Сидеров зависи дали ще фунционира парламентът и това е така само, защото ГЕРБ не е в парламента. "Срам е за опозицията, че се държи по този безотговорен начин. Правителството не обмисля подаването на оставка, защото счита това за крайно безотговорно", уточни Пирински.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1115 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
анонимен

2013.07.02 | 01:34

4
пак демагогия 46 години тази партия съсипваше българите а сега ни учи кой е прав кой е крив д СЕ МАХАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА И СТИГА СА ГОВОРИЛИ ОТ ИМЕТО НА ХОРАТА.

2013.07.01 | 20:17

3
Пирниски-демагога! Пирински-демагога!

2013.07.01 | 17:01

2
Влизаше ли в предизборната платформа израза: "Герб са империя на злото. Вадим зъбите на злото. " или това беше творческа самодейност на титана Станишев?

2013.07.01 | 17:01

1
Ха-ха-ха! Орешарски включи точката за "демокрация на управлението" СЛЕД началото на протестите. Това замени " за държавността" в крилатия лозунг: за хората, за бизнеса, за държавността.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини